Taco cu peste si salsa de kiwi

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 3 Dec 2015 | 682 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru tortillas:
  • 100 grame faina integrala
  • sare
  • 60 ml apa
  • Pentru salsa:
  • 2 kiwi copti
  • 4 fire de ceapa verde
  • 1 chili
  • 30 grame coriandru proaspat
  • 2 lime
  • sos picant
  • Pentru salata:
  • 1/4 dintr-o varza rosie mica
  • sucul de la 1/2 portocala
  • 1 lingura otet din vin rosu
  • Pentru peste:
  • 1 ardei rosu sau galben
  • 240 grame filet de peste alb (eu am folosit pastrav)
  • ulei de masline
  • 2 linguri iaurt bio degresat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taco cu peste si salsa de kiwi:

Se amesteca faina cu sare si apa, pana se obtine un aluat. Se framanta cateva minute si se lasa la odihnit. 

Se curata kiwi-ul de coaja si se taie in jumatate. Se aseaza intr-o tigaie fienbinte, fara ulei, impreuna cu frunzele firelor de ceapa si chiliul fara seminte.

Se gatesc cateva minute, apoi se transfera in vasul unui robot de bucatarie impreuna cu sucul de la un lime, jumatate din cantitatea de coriandru si putin sos picant. Se mixeaza pana se obitne un sos. 

Se taie varza foarte fin, folosind o mandolina si se amesteca cu sucul de portocala, sare, piper si otetul. Se decoreaza cu restul de coriandru.

Se imparte aluatul in 4 bile si se aplatizeaza folosind un sucitor. Se gatesc intr-o tigaie fara ulei cate un minut pe parte. Se pastreaza intr-un prosop de bucatarie pana in momentul folosirii. 

Se taie restul de ceapa verde si ardeiul cuburi. Se taie pestele in fasii de 2 cm si se amesteca cu ulei de masline, ceapa si ardeiul. 

Se gatesc intr-o tigaie 4 minute.

Se umplu tortilla cu salata, peste, salsa si iaurt si se stropeste totul cu suc de lime si sos picant.

 

COMENTARII (10)

miki_a 1

05.12.2015, 07:01

Ce anume contine mai exact sosul picant? Vad ca il folosesti in multe retete! E ceva gata cumparat sau il prepari tu? Multumesc! Astept raspuns!

Satisfyyourcravings 1

05.12.2015, 16:02

Hey Ela! Nu il prepar eu. Folosesc mai multe feluri, de la Sriracha, la Tabasco sau Chipotle. Depinde mult de originea retetei, dar si de dispozitia mea cand aleg sosul picant.

miki_a 1

06.12.2015, 00:53

Multumesc de precizare!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de legume cu soia

de ravanna 1

Supa de legume cu...

ieri la 21:05

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18