Tagliatelle cu sos de rosii si bacon

de T I M E A in Paste, 3 Apr 2014 | 5705 vizualizari

 

Daca venit acasa obositi si nu stiti ce sa gatiti ca sa nici nu va consume mult timp, va spun eu acum o reteta foarte rapida de paste, care mai e si foarte delicioasa pe deasupra. E perfecta reteta aceasta pentru un pranz tarziu sau pentru o cina timpurie.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr Tagliatelle
  • 1 ceapa
  • 1 ardei rosu
  • 350 gr suc de rosii de casa
  • 2 catei mari de usturoi
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura ulei de masline
  • ½ lingura faina
  • busuioc verde
  • sare si piper dupa gust
  • 100 gr sunca Padurea Neagra
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle cu sos de rosii si bacon:

Fierbem pastele conform indicatiilor de pe ambalaj.

Intr-un wok punem uleiul la incins si calim in el ceapa si ardeiul tocate marunt.

Adaugam faina, amestecam si treptat turnam sucul de rosii amestecand in continuare si adaugand si o lingurita de zahar.

Lasam sa fiarba 2-3 minute apoi adaugam usturoiul tocat marunt si busuiocul tocat. 

Saram si piperam dupa gust.

Lasam sa fiarba aprox 10 minute amestecand din cand in cand.

Pastele fierte, scurse de apa si trecute pe sub un jet de apa rece le adaugam peste sos si amestecam.

Bacon-ul il prajim pe ambele parti in ulei incins si le scoatem pe un prosop de bucatarie pentru a absorbi surplusul de ulei.

Servim pastele cu bacon-ul prajit.

Sa aveti pofta! 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tagliatelle cu sos de rosii si bacon 308554
retete culinare - Tagliatelle cu sos de rosii si bacon 308555
retete culinare - Tagliatelle cu sos de rosii si bacon 308556

COMENTARII (24)

Lavinia 1

04.04.2014, 11:36

tare gustoase

T I M E A 1

04.04.2014, 15:38

Andreea , Florentina , Lavinia

laura_n 1

05.04.2014, 16:59

biig like!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55