Tagliatelle cu spanac si scoici

de mihaelar63 in Fructe de mare, 1 Feb 2013 | 2708 vizualizari

 

Cum a vazut farfuria fiu-meu a exclamat indignat : ,, Mama , nu stii ca scoicile nu se fac cu sos ? ''. Dupa primele inghitituri a capitulat ,, Paradoxal , trebuie sa recunosc ca sunt bune !''.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr tagliatele cu spanac
  • 500 gr scoici[ decorticate , congelate ]
  • 50 ml ulei masline
  • 50 gr unt
  • 1 ceapa mica
  • 1 ardei rosu
  • 5 catei usturoi
  • 5 cm praz
  • 1/2 lamaie , zeama
  • 1/2 lingurita ghimbir razuit
  • 200 ml smantana
  • sare
  • piper alb
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle cu spanac si scoici:

Fierbeti pastele urmand instructiunile de pe ambalaj .

Curatati si spalati legumele .

Intr-o tigaie adanca puneti uleiul , untul , ceapasi usturoiul tocate , ardeiul rosu taiat cuburi . Caliti usor si sarati putin .

Adaugati scoicile , si lasati sa se patrunda 3-4 minute .

Adaugati ghimbir , zeama lamaie si smantana .

La sfarsit puneti prazul taiat fasii si mai lasati un minut .

Asezonati cu sare , piper si patrunjel verde .

Serviti cu tagliatelele cu spanac .

 

RETETA IN IMAGINI

Tagliatelle cu spanac si scoici-0
Tagliatelle cu spanac si scoici-1
Tagliatelle cu spanac si scoici-2
Tagliatelle cu spanac si scoici-3
Tagliatelle cu spanac si scoici-4
Tagliatelle cu spanac si scoici-5
Tagliatelle cu spanac si scoici-6

COMENTARII (11)

lia maria

lia maria 1

01.02.2013, 12:37

un meniu pe gustul meu

alba_zori

alba_zori 1

01.02.2013, 12:47

ce mult imi plac si mie scoicile,asi manca mereu

sebirizescu

sebirizescu 1

02.02.2013, 00:01

ceva bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!