Tahini (pasta de susan)

de Valclaudia in Sosuri, 15 Aug 2015 | 747 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 g susan alb
  • 50 ml ulei de masline
  • un praf de sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tahini (pasta de susan):

Susanul se prajeste foarte putin la foc mic intr-o tigaie intinsa.

Nu trebuie sa isi schimbe culoarea, trebuie doar sa se usuce, sa devina crocante.

Dupa ce se racesc, punem semintele de susan prajite intr-un vas si le zdrobim cu mixerul vertical pana obtinem o pasta foarte groasa.

Adaugam sare dupa gust si diluam pasta de susan adaugand uleiul de masline in fir subtire si mixand incontinuu.

Se poate folosi la salate sau la pasta de naut (hummus).

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

se pastreaza la frigider intr-un borcanel inchis ermetic pana la 3 saptamani

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tahini (pasta de susan) 395383
retete culinare - Tahini (pasta de susan) 395384
retete culinare - Tahini (pasta de susan) 395385
retete culinare - Tahini (pasta de susan) 395386
retete culinare - Tahini (pasta de susan) 395387
retete culinare - Tahini (pasta de susan) 395388
retete culinare - Tahini (pasta de susan) 395389
retete culinare - Tahini (pasta de susan) 395390

COMENTARII (11)

ianculubita 1

16.08.2015, 10:45

Da,de retinut!

Andreea Caroline 1

16.08.2015, 13:06

-Licurici- 1

17.08.2015, 08:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: