Taietei chinezesti cu bambus

de Sylvia in Paste, 21 Ian 2010 | 9374 vizualizari

 

Indragesc foarte mult bucataria chinezeasca, e plina de culoare, arome si texturi. Fac foarte des mancare chinezeasca am descoperit o multime de retete si sunt in cautare de alte si alte retete noi. Azi va impartasesc reteta aceasta:

 

INGREDIENTE

  • 100  grame de taietei chinezesti,
  • 200 grame de bambus,
  • o jumatate de morcov taiat bastonase,
  • 2 ciuperci aromate  chinezesti rehidratate ( se pot inlocui si cu alte tipuri de ciuperci ) taiate felii , 
  • o lingura ulei de masline,
  • o lingurita de amestec de  5 condimente ,
  • un varf de cutit de ardei iute maruntit,
  • o lingura de sos de soya
  • o lingurita de sos de scoici/stridii.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taietei chinezesti cu bambus:

 Preparare : intr-un wok punem uleiul la incins si adaugam legumele si bambusul, punem condimentele si sosurile si lasam la foc mic pret de cateva minute.

 Cand sunt legumele aproape facute adaugam taieteii chinezesti fierti in prealabil si amestecam cu grija cu o spatula. Mai lasam  2-3 minute sa se patrunga si taieteii de arome.

  Dupa ce s-au omogenizat bine, mai gustam si condimentam daca este cazul si  oprim focul. Sunt execelenti atat calzi cat si reci, eu si de data asta am pus prea mult ardei iute .

 

TIPS-URI

1

Legumele trebuie sa ramana al dente, sa fie fierte dar sa intampine putina rezistenta atunci cand le mestecam, sa fie usor crocante.

2

Puneti condimentele putin cate putin, in general condimentele  folosite in bucataria chinezeasca sunt foarte puternice si riscati sa obtineti o mancare prea condimentata, eu o patesc cateodata cu pudra de ardei iute :)

RETETA IN IMAGINI

Taietei chinezesti cu bambus-0
Taietei chinezesti cu bambus-1

COMENTARII (16)

Sylvia

Sylvia 1

22.01.2010, 10:08

Mihaelar63 taieteii de orez sunt putin mai pretentiosi la gatit dar cu siguranta ies minunati daca se respecta principiile de preparare.

Sylvia

Sylvia 1

22.01.2010, 10:09

Bucataras o sa incerc si cu zambetul sincer vb cu asa mancaruri bune in fata ca si pe site-ul acesta nu vad cine ar putea sa fie altfel decat cu zambetul pe buze si

Xandrinne

Xandrinne 1

23.12.2014, 09:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!