Taietei chinezesti picanti cu creveti si sparanghel

de Sylvia in Fructe de mare, 5 Oct 2013 | 3210 vizualizari

 

De cate ori cand vreau sa fac repede ceva usor si aromat gandul imi zboara la paste, acest component minune al gastronomiei de pretutindeni….pastele sunt mereu dispuse sa accepte orice combinatie ne trece prin minte, sa absoarba orice aroma le-ar invalui si sa poarte orice culoare doreste bucatarul . Nu le evitati si folositile cu incredere, nu ingrasa precum s-ar crede si sunt necesare in orice alimentatie , interesant este de stiu ca pastele fierte “al dente” si cele faina dura de grau sau integrala sunt carbohidrati lenti, a caror metabolizare cere timp si efort ceea ce este bine pentru organism iar pastele rafinate sau fierte prea tare sunt glucide rapide care au cu totul alta directie in absortie si metabolizare o sa va vb despre asta mai pe larg alta data .

 

INGREDIENTE

  • taietei chinezesti ,
  • 100 grame creveti decorticati,
  • o jumatate de ardei rosu,
  • 3-4 tije de sparanghel verde,
  • o lingura ulei vegetal,
  • o lingura sos soia,
  • un catel de usturoi zdrobit,
  • o jumatate de ardei iute,
  • putin ghimbir ras si amestec de 5 arome,
  • cativa stropi de ulei de susan.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taietei chinezesti picanti cu creveti si sparanghel:

Se pune o cantitate mare de apa la fiert cu sare , eu calculez 40 grame de paste de persoana sunt suficiente si asta ar fi ratia data de orice nutritionist petru o dieta sau o mentinere de greutate.  Se pun pastele la fiert cand apa clocoteste. Separat intr-un wok punem la inchins uleiul si crevetii, ardeiul tocat si sparanghelul in acelasi timp, in aproximativ 3 minute sunt gata toate ingredientele. Imi place sparanghelul crocant si in combinatie cu paste nu il fierb niciodata in prelabil. Dupa trei minute adaugam usturoiul zdobit, ardeiul iute, taietei si asezonam bine cu ulei se susan, soia si condimente. Lasam in wok la foc mediu sa prajim putin taieteii timp de maxim 2 minute si gata masa, micul meu secret este ca inainte sa ii scot din wok sa daug putina apa in care au fiert sa le dau un aspect lucios sa nu fie uscati ….Daca vi se pare mult ardei iute reduceti cantitatea dupa gust eu sunt dependenta de gustul picant si imi place la nebunie imi pare ca  ”trezeste” simturile si gusturile. Totul este gata in 5 minute, va doresc pofta buna la taietei chinezesti cu creveti si sparanghel !

 

RETETA IN IMAGINI

Taietei chinezesti picanti cu creveti si sparanghel-0
Taietei chinezesti picanti cu creveti si sparanghel-1

COMENTARII (11)

Sylvia

Sylvia 1

05.10.2013, 23:34

Ma bucur mult ca va place reteta mea, salut cu mare drag toate fetele ( dragi )

Sylvia

Sylvia 1

05.10.2013, 23:35

Panacris nu stiu daca e coincidenta sau nu dar toate retetele mele din ultima vreme se fac extrem de repede ) asta e partea cea mai frumoasa adevarul este de ca cand am trecut la categoria "profi" maminunez si eu cate se pot face in 40 de minute

Panacris

Panacris 1

06.10.2013, 10:58

Sylvia, așa este

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!