Taitei cu varza calita

de Panacris in Paste, 1 Iun 2017 | 4836 vizualizari

 

O nouă variantă, îmbunătățită ;) Culmea, după cercetările efectuate în arhiva Panacris, luna mai, este luna în care prepar cel mai des acest fel de mâncare ;) Probabil că varza nouă e vinovată :D ;) spor și poftă bună! 

 

INGREDIENTE

  • cca. 400 g paste cu ou
  • 1 varză nouă 
  • sare iodată
  • piper proaspăt măcinat
  • ulei de floarea soarelui
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taitei cu varza calita:

Varza se curăță de frunzele veștejite și se taie fideluță, cu rindeaua sau robotul de bucătărie! Atenție, nu se freacă varza cu sare, înainte de a se căli, doarece se înmoaie și nu va mai fi crocantă!!!

Într-un ceaun sau un vas cu fundul gros, se pune uleiul la încins, se adaugă varza tăiată fideluță și se lasă la călit la foc mic, până se aurește, atenție se amestecă mereu că să nu se ardă.

Se amestecă ușor, se asezonează de sare și piper.

Între timp, se fierb pastele (prefer tagliatelle sau tăiței pătrați, preparați acasă!) în apa cu puțină sare, conform indicațiilor de pe ambalaj.

După ce au fiert, se strecoară, se trec pe sub un jet de apă rece și se lasă la cald, acoperite.

Se amestecă pastele cu varza călită, ușor cu o furculiță ca acesta să se înglobeze printre paste.

Se servește caldă sau chiar rece.

Spor și poftă bună!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei cu varza calita" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Spaetzle (taitei germani) cu ceapa caramelizata si sos de branza