Tandori chicken si curry cu legume

de Laly in Pui, 3 Sep 2011 | 1957 vizualizari

 

INGREDIENTE

Tandori chicken:

  • 500 gr piept de pui
  • 2 linguri pudra tandori
  • 150 gr iaurt
  • 2 lingui ulei
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • sare dupa gust

Curry cu legume

  • 100 gr orez salbatic
  • 100 gr morcov
  • 100 gr mzare
  • 100 gr praz
  • 500 ml supa de legume
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapa mai mare
  • 1 lingurita coriandru
  • 1/2 lingurita chimen
  • 1 lingura suc de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tandori chicken si curry cu legume:

Tandori chicken: 
Se incalzeste cuptorul la 220 grade,se spala bucatile de pui si se pun la uscat pe servetele.Se pun bucatile de pui intr-un castron si se pune peste ele putina lamaie, apoi se ung pe toate partile cu pudra tandoori, sare si se pun apoi in iaurt.Se aseaza bucatile de pui una langa alta pe o tava unsa cu ulei, incalzita in prealabil in cuptor.Se coc timp de 15-20 minute.

Curry cu legume:
Se curata si se spala mazarea,morcovul,prazul si ceapa. Taiem ceapa marunt,morcovul fasiute subtiri,iar prazul bucatele de circa 1 cm.Se incinge uleiul intr-o cratita mare,calim ceapa la foc moderat,adaugam usturoiul si prajim 2 minute, amestecand continuu.Se adauga apoi morcovul,mazarea,prazul,chimenul, coriandrul si le calim incet 3 minute. Se adauga orezul spalat si scurs in prealabil.Adaugam supa de legume si sucul de lamaie.Se da in cateva clocote,apoi punem vasul la cuptor pana cand orezul absoarbe toata zeama.Servim cald alaturi de bucatele din piept de pui.

 

 

 

COMENTARII (9)

Laly

Laly 1

12.03.2012, 21:00

Simo am gasit la Auchan.Are o aroma deosebita,iar cu carnita merge de minune

kukibella

kukibella 1

12.03.2012, 21:05

babi5

babi5 1

07.12.2014, 12:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!