Tarta aperitiv

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 30 Iul 2010 | 4010 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluatul:
  • 1 cana si 3/4 faina alba
  • 1/2 cub margarina (125g)
  • 1/2 lingurita sare
  • 5-6 linguri apa (doar cat e necesara ca aluatul sa stea la un loc)
  • Umplutura:
  • 2 cepe albe
  • 200-300gr sunca taiata cubulete
  • 200gr cascaval
  • o cutie ciuperci taiate
  • 3 ardei grasi in 3 culori
  • Deasupra:
  • 200 g smanatana
  • 3-4 oua
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta aperitiv:

Se face aluatul, se intinde o foaie rotunda de aproximativ 0,5 cm si se aseaza in tava de tarta,sau de tort,captusita cu hirtie de copt. Aluatul se inteapa cu o furculita ca sa nu se ridice la copt...

Ceapa, ciupercile, sunca se calesc intr-un pic de unt si se pun peste aluat. Deasupra se rade cascavalul.. Se pune si verdeata tocata , peste ele si ardei gras de trei culori .

Deasupra se pune smantana batuta cu ouale si se da la cuptor. Se lasa la foc potrivit aproximativ 30 minute, pana capata o culoare placut aramie si o crusta minunata...

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta aperitiv 44000
retete culinare - Tarta aperitiv 44001
retete culinare - Tarta aperitiv 44002
retete culinare - Tarta aperitiv 44003
retete culinare - Tarta aperitiv 44004
retete culinare - Tarta aperitiv 44005

COMENTARII (17)

cory 1

18.09.2010, 18:49

reteta asta nu o am....

carmen_garda 1

03.02.2013, 20:15

,,sa nu se ridice aluatul"?...cu ce daca nu are nimic de crescut???(drojdie,praf de copt.etc...)

clau 1

04.02.2013, 19:33

super aperitivu il facui si eu si esi super eu in loc de cascaval pusai parmezan

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S