Tarta aperitiv cu sunca si ardei

de miremirc in Aperitive / Garnituri, 28 Noi 2011 | 23725 vizualizari

 

Sursa mea de inspiratie : http://www.haisagatim.ro/2009/12/briose-aperitiv-cu-sunca-si-ardei.html

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • sare, piper
  • 1 ou
  • 1 ardei rosu
  • 125 g unt topit
  • 100 g cascaval
  • 200 g sunca Praga sau jambon etc...
  • 250 ml smantana
  • Uns deasupra:
  • 1 ou
  • Uns tava :
  • 1 lg ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta aperitiv cu sunca si ardei:

  Amestecam intr-un castron faina cu drojdia uscata, cu sarea si piperul, apoi adaugam ardeiul , sunca si cascavalul taiate bucatele mici, untul topit, smantana si oul si omogenizam compozitia.

 Lasam compozitia sa se odihneasca 1 ora, apoi o turnam intr-o forma de tarta unsa cu ulei sau in forme de briose unse cu ulei . Deasupra ungem cu oul batut si dam la cuptor pentru circa 30 minute.

  Scoatem din cuptor tarta, o lasam cateva minute sa se racoreasca, apoi o putem servi calda sau rece alaturi de o salata de cruditati.

  Incercati-o cu incredere pentru ca este super gustoasa !

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta aperitiv cu sunca si ardei-0
Tarta aperitiv cu sunca si ardei-1
Tarta aperitiv cu sunca si ardei-2
Tarta aperitiv cu sunca si ardei-3
Tarta aperitiv cu sunca si ardei-4
Tarta aperitiv cu sunca si ardei-5
Tarta aperitiv cu sunca si ardei-6

COMENTARII (19)

corina241

corina241 1

29.11.2011, 21:48

place,place

oana_pisicutza16

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 21:19

super tarta

babi5

babi5 1

04.09.2013, 16:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!