Tarta cu branza si afine

de Bya Ralu in Prajituri, 7 Aug 2013 | 7753 vizualizari

 

reteta este luata de aici http://clickpoftabuna.ro/meniul-zilei/tarta-cu-branza-2/index.html

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 250 g faina
  • 1 ou
  • 80 g unt
  • un praf de sare

Pentru umplutura:

  • 4oua
  • 500 g branza de vaci
  • esenta de vanilie
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri de amidon
  • 200 ml smantana
  • 300 g afine
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza si afine:

Se amesteca toate ingredientele pentru blat,se framanta si se formeaza o bila.

Se pune intr-o folie alimentara si se da la rece 30 minute.

Tava de tarta o acoperim cu hartie de copt,punem aluatul intins si dam la cuptor 10 minute.

Branza de vaci se amesteca cu galbenusurile,smantana,esenta si zaharul iar albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

Se pun albusurile peste branza si se amesteca usor de jos in sus.Amidonul se toarna in ploaie si se amesteca pana se omogenizeaza.

Se toarna compozitia de branza peste tarta,punem si afinele putin zdrobite cu o furculita.

Se da la cuptor pentru 40 minute.

Se serveste rece!

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu branza si afine-0
Tarta cu branza si afine-1
Tarta cu branza si afine-2
Tarta cu branza si afine-3
Tarta cu branza si afine-4
Tarta cu branza si afine-5
Tarta cu branza si afine-6
Tarta cu branza si afine-7

COMENTARII (57)

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

20.11.2013, 09:01

delicioasa

Bya Ralu

Bya Ralu 1

20.11.2013, 17:21

Panacris

Panacris 1

18.01.2014, 10:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!