Tarta cu branza si capsuni

de cristina1985 in Prajituri, 30 Mai 2016 | 403 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 125 g unt
  • 1 galbenus
  • 1 praf de copt
  • 250 g faina
  • 4-5 lg apa
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • 500 g branza de vaci
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 1 plic budinca vanilie
  • 100 g smantana
  • coaja de lamaie
  • esenta vanilie /baton vanilie
  • Decor:
  • capsuni
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza si capsuni:

Blat: Se amesteca untul cu faina si praful de copt. Incorporezi galbenusul, apa, sarea si amesteci pana obtii un aluat omogen. Daca aluatul este prea tare se mai adauga o lg de apa (total 5 lg).Se tine la frigider 30 minute.

Umplutura: Se amesteca branza de vaci cu praful de budinca, smantana, coaja de lamaie, esenta vanilie( eu am pus baton de vanilie), galbenusurile si albusurile batute spuma.

Se intinde aluatul intr-o forma de tarta unsa, imbracand si peretii acesteia, pe jumatate.Se torna crema de branza si se introduce la cuptor pentru 30 minute ( eu am tinut mai mult).

Se lasa la racit si se orneaza cu jumatati de capsuni.

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu branza si capsuni-0
Tarta cu branza si capsuni-1
Tarta cu branza si capsuni-2
Tarta cu branza si capsuni-3
Tarta cu branza si capsuni-4
Tarta cu branza si capsuni-5
Tarta cu branza si capsuni-6
Tarta cu branza si capsuni-7
Tarta cu branza si capsuni-8
Tarta cu branza si capsuni-9

COMENTARII (2)

noiinbucatarie 1

30.05.2016, 20:17

ce bine arata!

Rocsi 1

31.05.2016, 21:20

Ce delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!