Tarta cu capsuni

de Brindusa in Prajituri, 17 Oct 2011 | 5385 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru crusta 
  • 150 g faina
  • 60 g unt
  • 1 praf de sare
  • 3-4 linguri de apa rece
  • Pentru umplutura:
  • 500 g capsuni
  • 150 g zahar
  • 200 g mascarpone
  • 300 g branza dulce de vaci
  • 1 lingurita gelatina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu capsuni:

In cuva robotului (sau se poate amesteca cu mana) pune faina, untul, sarea si 3 linguri de apa rece

Amesteca putin. Daca nu se formeaza o bila de coca mai adauga cate o lingura de apa. Nu amesteca mult, ci numai pana ce coca s-a format. Scoate coca din cuva si inveleste-o in folie de plastic. Pune-o in frigider minim 30 minute. Cand ai scos coca din frigider, incalzeste cuptorul la 190 C

Pe masa data putin cu faina intinde coca cu sucitorul, pana cand e destul de mare sa acopere tava de tarta

Pune coca in tava, apasand bine pe curbele de pe margine. Inteapa-i fundul din loc in loc cu o furculita. Pune hartie de copt pe  fundul tartei si umple-o cu boabe de fasole. Modul acesta de a coace tarta se numeste "in orb" si se face asa pentru ca fundul tartei sa nu se umfle si sa se deformeze.

Coace tarta 15 minute la 180 C. Scoate hartia si fasolea si mai coace tarta inca 10 minute, pana cand capata o culoare aurie.

In acest timp prepara umplutura: Pastreaza o parte din capsuni, ca sa ornezi tarta. Pe restul paseaza-le cu un blender. Trece-le printr-o sita deasa.

Amesteca sosul de capsuni cu zaharul si inalzeste-l putin, ca sa se topeasca zaharul. Lasa la racit pana cand atinge temperatura corpului. Adauga gelatina si amesteca bine pana ce aceasta se omogenizeaza.

Pune branza de vaci in blender si paseaz-o bine. Adauga smantana. Amesteca.

Pune amestecul branza- smantana in sosul de capsuni si omogenizeaza. Pune crema la rece.

Scoate crusta de tarta din frigider si las-o la racit. Toarna crema de capsuni in ea si orneaz-o cu capsunile pastrate. Pune tarta in frigider pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (21)

mirela0911 1

18.10.2011, 18:50

ce bunatate

MIUTA 1

19.10.2011, 12:31

Lau 1

20.10.2011, 21:15

delicioasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu branza dulce si capsuni