Tarta cu capsuni

de Ksenya in Prajituri, 26 Iun 2013 | 1919 vizualizari

 

Reteta de fata este de sezon si racoroasa pentru o duminica caniculara.
Va recomand s-o incercati :)

Sa trecem la treaba...

 

INGREDIENTE

Pentru aluat
  • 350 grame faina
  • 2 oua
  • 80 ml ulei
  • o lingura de coaja de lamaie rasa
  • 100 g zahar
Pentru crema
  • 400 ml lapte
  • 500 g capsuni
  • 100 g zahar
  • 80 g amidon
  • 100 g ciocolata alba
  • capsuni pentru ornat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu capsuni:

Spalam capsunele le punem intr-o oala si adaugam laptele si amidonul si zaharul,dam cu blederul pana se omogenizeaza compozitia,punem pe foc mic si amestecam continuu (pentru a evita formarea cocoloaselor) circa 10-15 minute.Luam de pe foc si o lasam sa se raceasca.Intre timp..

Pregatim aluatul din toate ingridientele mai sus mentionate pentru aluat , framantam si formam o minge ,presaram cu putina faina si o intindem cu sucitorul pana obtinem un cerc cu diametrul amroximativ  28-30 depinde cat de mare aveti tava.Punem tava cu coca la cuptorul incins la 180 grade pentru 10 -15 minute .Pana devin marginea aurie.

Umplem tarta cu crema racita si ornam cu capsuni ciocolata rasa si menta.

 

Pofta buna!

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu capsuni-0
Tarta cu capsuni-1
Tarta cu capsuni-2
Tarta cu capsuni-3
Tarta cu capsuni-4
Tarta cu capsuni-5

COMENTARII (12)

Dea_Dea

Dea_Dea 1

26.06.2013, 14:02

Bunaa

iri_iri

iri_iri 1

26.06.2013, 14:42

buna tarta

laura_n

laura_n 1

26.06.2013, 14:58

chiar delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!