Tarta cu capsuni si frisca

de ela in Prajituri, 5 Apr 2012 | 11155 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr capsuni
  • 15 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri de lapte
  • 4linguri gem de capsuni
  • 1 plic praf de copt
  • 5 oua
  • 100 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina rosie
  • 1 praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu capsuni si frisca:

Curatam capsunile de codite,le spalam si le taiem fasii.Punem peste ele 10linguri de zahar si le dam la frigider minim o ora.

Separam albusurile de galbenusuri.Galbenusurile le frecam cu 5linguri de zahar pana se topeste zaharul,apoi adaugam treptat laptele si uleiul.Amestecam faina cu praful de copt si punem in compozitie.

Separat,batem albusurile cu un praf de sare pana se intaresc si incorporam in compozitia de galbenusuri,amestecan usor.

Tapetam o forma de tarta cu hartie de copt in care rasturnam aluatul.Dam la cuptor 25minute,aproximativ,pana este copt blatul.

 Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca in tava,apoi dam jos hartia si punem tarta pe un platou.

Scurgem capsunile de zeama,pe care o pastram pentru gelatina.Zeama de la capsuni o completam cu apa pana la 300ml,daca nu avem destul.

Plicul de gelatina il amestecam cu doua linguri de zahar,peste care punem zeama de la capsuni si punem pe foc mic,pana incepe sa fiarba,amestecand din cand in cand.Oprim focul si lasam sa se raceasca putin.

Ungem blatul cu gemul de capsuni punem capsunile deasupra,apoi turnam gelatina.Lasam sa raceasca apoi ornam cu frisca batuta,dupa gust.Putem pune si 200ml frisca daca vrem sa fie mai cremoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu capsuni si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (41)

silviam 1

13.04.2012, 19:23

la ingrediente nu apare laptele si totusi in blat se adauga in galbenusuri-care este cantitatea? multumesc.

ela 1

13.04.2012, 20:46

scuze,se pare ca am uitat sa scriu laptele la ingrediente,sunt 5linguri,Silviam

ela 1

13.04.2012, 20:52

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu crema de vanilie si capsuni