Tarta cu carne si legume

de T I M E A in Pizza, 3 Feb 2014 | 19361 vizualizari

 

Pentru mic dejun sau cina sau de pus la pachet la lucru aceste tarte sunt absolut perfecte. E drept ca mie imi place sa fac tarte in mod deosebit, atat dulci cu fructe cat si acestea din aluat dospit cu diverse umpluturi.
Desi aceasta este o tarta din aluat sarat, umplutura are un gust dulceag datorita legumelor dulci folosite.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr fina
  • 1/2 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita rasa sare
  • 1 lingurita zahar
  • 170 ml apa calduta
  • 1 lingura ulei de masline
  • Umplutura:
  • 300 gr carne tocata de porc
  • 3 morcovi
  • 2 cepe mici rosii
  • 2 cepe mici albe
  • 1 ardei rosu
  • 1 rosie
  • 2 oua
  • sare si piper
  • - 2 linguri sos chili
  • - 1 galbenus de ou
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu carne si legume:

Intr-o cana amestecam drojdia cu zaharul si o lingurita de faina, adaugam 100 ml apa calduta si lasam la dospit aprox 10 minute.

Punem intr-un vas faina si amestecam cu sarea, iar in mijloc facem o gaura in care turnam drojdia dospita. Framantam cu mana si adaugam restul de apa calduta. La final adaugam o lingura de ulei de masline. Terminam de framantat cand aluatul nu se mai lipeste de degete.

Presaram deasupra putina faina, acoperim cu un prosop si punem la loc cald ferit de curenti de aer aprox 1 ora.

In acest timp ne ocupam de umplutura. Incepem prin a curata legumele. Tocam ceapa si ardeiul si le calim putin in ulei. Adaugam morcovii dati prin razatoare si calim aprox 5 minute. Rosiile taiate marunt le adaugam la final si le lasam la calit inca 2-3 minute.

Luam de pe foc, turnam intr-un bol si lasam la racit.

In aceeasi tigaie punem si carnea la calit (nu e nevoie sa adaugati ulei).

Amestecam sa se caleasca bine apoi luam de pe foc si o adaugam peste legume.

Cand amestecul s-a racit putin, adaugam sare, piper si cele doua oua si amestecam bine.

Tapetam masa de lucru cu faina si intindem aluatul sub forma rotunda. Cercul trebuie sa fie putin mai are decat tava. Asezam aluatul in tava unsa cu unt, ungem aluatul cu sosul de chili, turnam umplutura si nivelam, apoi tragem marginile de aluat peste umplutura. Marginele le ungem cu galbenusul de ou.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de aprox 35 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra.

Feliem si servim cald sau rece (mie imi place foarte mult si rece).

Pofta mare!

TIPS-URI

1

Puteti adauga orice verdeturi va plac

2

Legumele ii dau un gust destul de dulceag, daca nu va place puteti creste cantitatea de carne si puneti mai putine legume

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu carne si legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (53)

T I M E A 1

15.02.2014, 23:15

Da Mihaela imi place sa fac

RuxyRux 1

15.02.2014, 23:35

Ce minunatie Tim!

MOKUSKA 1

07.05.2014, 15:49

Timi draga, tu si cu Motan faceti niste pizza de ma ia cu lesin

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Briose pizza