Tarta cu ceapa

de T I M E A in Aperitive / Garnituri, 16 Feb 2014 | 2803 vizualizari

 

Daca va place ceapa o sa va placa si placinta/ tarta aceasta. Fiindca am facut-o rotunda am sa ii zic si eu tarta asa cum a facut si Ancuta, de la care m-am inspirat pentru umplutura de ceapa. Tare mult mi-a placut de cand am vazut-o la ea si daca tot am fost pornita in ultimul timp pe astfel de placinte sarate am zis ca trebuie sa incerc neaparat si reteta ei.
Va garantez ca e delicioasa si pefecta pentru pranz sau cina.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 g faina (eu am pus si un pic de faina neagra in combinatie cu cea alba, aprox 70 gr)
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 1 lingurita rasa zahar
  • 170 ml apa calduta
  • 1 lingurita rasa sare
  • 1 lingura ulei de masline
  • Umplutura:
  • 500 g ceapa ( aprox 7 cepe potrivite ca marime)
  • 50 g unt
  • 1 lingura faina
  • 2 oua
  • 100 ml smantana pentru frisca (neindulcita)
  • sare si piper
  • 100 g carnati afumati
  • chimen
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ceapa:

Intr-o cana amestecam drojdia cu zaharul si o lingurita de faina, adaugam 100 ml apa calduta si lasam la dospit aprox 10 minute.

Punem intr-un vas faina si amestecam cu sarea, iar in mijloc facem o gaura in care turnam drojdia dospita. Framantam cu mana si adaugam restul de apa calduta si spre final adaugam uleiul.

Terminam de framantat cand aluatul nu se mai lipeste de degete.

Presaram deasupra putina faina, acoperim cu un prosop si punem la loc cald ferit de curenti de aer aprox 1 ora.

In acest timp ne ocupam de umplutura.

Curatam si spalam ceapa si o tocam marunt.

Calim ceapa intr-o tigaie in care am topit untul, pana devine sticloasa. Oprim focul si adaugam lingura de faina si amestecam. Lasam deoparte la racit.

Dupa ce s-a racit adaugam smantana pentru frisca si ouale batute. Condimenta cu sare si piper si amestecam.

Tapetam masa de lucru cu faina si intindem aluatul sub forma rotunda. Cercul trebuie sa fie putin mai are decat tava.

Asezam aluatul in tava unsa cu unt  turnam umplutura si nivelam.

Carnatul il taiem bucatele si il punem peste umplutura apoi presaram chimen si tragem marginile de aluat peste umplutura.

Dam tava la cuptorul preincazlit la 175-180 de grade, timp de 30-40 de minute, pana cand marginile se rumenesc frumos.

Scoatem din cuptor, feliem si servim. 

E la fel de buna si calda si rece. 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta cu ceapa 298643
retete culinare - Tarta cu ceapa 298644
retete culinare - Tarta cu ceapa 298645
retete culinare - Tarta cu ceapa 298646
retete culinare - Tarta cu ceapa 298647
retete culinare - Tarta cu ceapa 298648
retete culinare - Tarta cu ceapa 298649
retete culinare - Tarta cu ceapa 298650
retete culinare - Tarta cu ceapa 298651
retete culinare - Tarta cu ceapa 298652
retete culinare - Tarta cu ceapa 298653
retete culinare - Tarta cu ceapa 298654
retete culinare - Tarta cu ceapa 298655
retete culinare - Tarta cu ceapa 298656
retete culinare - Tarta cu ceapa 298657

COMENTARII (47)

Panacris 1

20.02.2015, 07:53

Cum de am ratat-o până acum Super bună!

AlexTeacher 1

02.03.2015, 22:43

Bravo Timea ! Imi aduc bine aminte de reteta ta si promit c-o voi incerca la randul meu. A fost preferata mea la aceasta categorie si ma bucur ca ai reusit sa castigi un CrockPot, chiar daca s-a intamplat in cadrul altei catogorii. Viata ta de-acum va fi mult mai usoara in bucatarie - poti accesa http://www.crockpot-romania.ro pentru retete, dar asa cum am spus si celorlalti, cat de curand te astept cu retetele proprii. Inca o data, felicitari !

Xandrinne 1

01.07.2016, 07:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18