Tartă cu ciocolată

de madi_marin in Dulciuri, 8 Feb 2013 | 3691 vizualizari

 

Am tot văzut în ultima vreme reţete de tarte cu ciocolată acre mi-au atras atenţia. Nu am pregătit niciodată desertul acesta…..până aseară. Azi l-am degustat şi mi-a plăcut foooarte tare. O să încerc şi să combin ciocolata cu alte arome.

 

INGREDIENTE

  • 300 g făină
  • 1 ou
  • 100 g margarină sau unt
  • 6 linguri apă
  • esenţă de vanilie
  • 80 g zahăr pudră vanilat
  • Crema:
  • 500 ml frişcă lichidă
  • 400 g ciocolată (300 g amăruie şi 100 g cu lapte)
  • 1/2 fiolă esenţă de rom
  • 1 linguriţă cacao
  • 1 si 1/2 pliculeţe de gelatină
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu ciocolată:

Se prepară aluatul pentru blat: se topeşte grăsimea până devine cremoasă, apoi se amestecă cu făina cernută, oul bătut, esenţa şi apa. Se frământă un aluat , iar daca este prea lipicios se mai adaugă puţină făină. Se dă la rece pentru jumătate de oră. Se pune în tava de tartă tapetată cu hârtie de copt, apoi se înţeapă cu furculiţa din loc în loc şi se dă la cuptorul încins până se rumeneşte uşor.

Pentru cremă punem frişca lichidă într-un vas, apoi adăugăm ciocolata, cacaoa desfăcută în puţină frişcă lichidă şi esenţa şi punem la foc mic amestecând continuu până ce totul devine omogen.

Gelatina se pune la hidratat în puţină apă rece, apoi se pune la foc mic să se dizolve, insă fără să fiarbă. Se încorporează uşor răcită în crema de ciocolată şi se dă puţin la rece.

Se toarnă crema călduţă peste blatul răct şi se dă tarta la rece. Se taie a doua zi.

Poftă bună!

 

RETETA IN IMAGINI

Tartă cu ciocolată-0
Tartă cu ciocolată-1

COMENTARII (32)

danakarin 1

09.02.2013, 19:03

Draga Madi, e minunata tarta ta! O trec la favo!

mamaieelena 1

09.02.2013, 21:37

Valclaudia 1

01.03.2013, 18:47

grozav ce vad in poza! Bravo!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04