Tarta cu ciocolata si pere

de Oana in Prajituri, 27 Oct 2013 | 12785 vizualizari

 

O tarta delicioasa, de sezon! Aromele toamnei intr-o felie de tarta ciocolatoasa.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr finetti (o cutie mare)
  • 50 gr unt moale
  • 3 oua mari
  • 140 gr faina
  • o lingurita rasa praf de copt
  • 25 gr cacao
  • 2 linguri de gem de caise incalzit
  • fulgi de migdale sau alune de padure intregi
  • 2 pere mari, coapte, dar tari
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciocolata si pere:

Se incinge cuptorul si se tapeteaza o tava de tarta cu hartie de copt.

Se mixeaza crema de ciocolata cu untul si ouale pana devine pufoasa si lucioasa.

Se amesteca faina cu cacaua si praf de copt si se adauga treptat peste mixul de ciocolata. Se rastoarna compozitia in tava de tarta.

Perele se curata si se taie in sferturi, se scot cotoarele cu grija, apoi se feliaza usor in forma de evantai. Se asaza usor peste compozitia din tava si se ung cu gemul de caise caldut. Se presara cu fulgi de migdale sau alune de padure.

Se coace 30 de minute la foc mediu. Se lasa sa se raceasca in tava si se portioneaza. Noi am terminat-o intr-o seara, este extrem de delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata si pere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata si struguri