Tarta cu crema de lamaie si bezea

de Oana in Prajituri, 27 Iun 2009 | 4568 vizualizari

 

Este un fel de merengue, foarte racoritoare si gustoasa, cu gust intens de lamaie, acrisoara! Si foarte usor de preparat!

 

INGREDIENTE

        Pentru blat:
  • 150 g biscuiti cu unt
  • 1 albus
        Pentru crema:
  • 1 lamaie mare
  • 1 lime
  • 1 portocala mare
  • 2 linguri cu varf faina
  • 2 galbenusuri
  • 75 g zahar
       Pentru bezea:
  • 3 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 90 g zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de lamaie si bezea:

Avem nevoie de o forma cu pereti detasabili de 22 cm. Se unge forma cu putin ulei si se incalzeste cuptorul.


Biscuitii se maruntesc, eu i-am facut la blender, apoi se amesteca cu albusul batut spuma. Se aseaza cu mana in forma si se ridica putin si pe margine. Se coace blatul 5-7 minute, apoi se scoate si se lasa la racit.


Se spala lamaia galbena si cea verde si se rade coaja. Apoi se stoarce zeama de la ambele lamai, plus de la portocala. Se amesteca sucul de la citrice cu coaja de lamaie si cu faina, amestecand cu un tel sa nu se formeze cocoloase.


Se pun la fiert intr-o craticioara 300 ml apa, iar cand clocoteste se adauga sucul de citrice si se amesteca cu telul. Se fierbe cam 1 minut, amestecand continuu, pana se ingroasa si crema devine omogena. Se ia vasul de pe foc.


Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul, apoi se adauga 3 linguri din crema fierbinte, amestecand cu mixerul. Se rastoarna apoi compozitia cu galbenusuri peste crema fierbinte, omogenizand bine. Se toarna crema peste blat.


Albusurile pentru bezea se bat spuma cu praful de sare, adaugandu-se apoi, treptat, zaharul. Se bate pana devine lucioasa. Se aseaza spuma peste crema, cu o lingura, apoi se coace 15 minute.


Se lasa la racit in forma, apoi se scoate si se pune la rece.


PS: Foarte important! sa acoperiti forma de prajitura cu o folie alimentara, altfel se va parli bezeaua, cum am patit eu :(( Focul era foarte mic, dar cuptorul destul de incins...

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta cu crema de lamaie si bezea 5149
retete culinare - Tarta cu crema de lamaie si bezea 5150
retete culinare - Tarta cu crema de lamaie si bezea 5151
retete culinare - Tarta cu crema de lamaie si bezea 5152
retete culinare - Tarta cu crema de lamaie si bezea 5153
retete culinare - Tarta cu crema de lamaie si bezea 5154
retete culinare - Tarta cu crema de lamaie si bezea 5155
retete culinare - Tarta cu crema de lamaie si bezea 5156
retete culinare - Tarta cu crema de lamaie si bezea 5157
retete culinare - Tarta cu crema de lamaie si bezea 5158
retete culinare - Tarta cu crema de lamaie si bezea 5159
retete culinare - Tarta cu crema de lamaie si bezea 5160

COMENTARII (3)

leoflori 1

29.06.2009, 09:18

bine mai arata tzepoasa asta!

Oana 1

29.06.2009, 12:26

Mersi Flori! Imi pare rau ca nu mi-am dat seama si a luat-o focul in 3 minute si s-a parlit!! mi-a mirosit a ars si apoi am acoperit-o cu folie... Oricum eu sunt lesinata dupa gustul de crema de lamaie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Mena
  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

  • 29

    J

  • 30

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Parjoale de legume si branza

de Rux 9

Parjoale de...

ieri la 23:40

Chiftele de legume

de Ksenya 4

Chiftele de legume

ieri la 15:20

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

pe 28.09 la 22:27