Tarta cu crema de portocale si bezea

de lili2010 in Prajituri, 5 Mar 2011 | 6094 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o foaie de aluat fraged

pentru crema:

  • 230ml apa
  • 230g zahar
  • 150g unt
  • 4galbenusuri de ou
  • 45g amidon
  • sucul de la 3portocale mari
  • coaja de portocala

pentru bezea:

  • 4albusuri de ou
  • 200g zahar
  • 50ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de portocale si bezea:

Foaia de aluat fraged se pune in forma ,se inteapa,se acopera cu hartie de copt si fasole si se coace 20 minute in cuptorul incins dinainte la 160 grade.

Crema:

Intr-o cratita se pun la fiert apa cu zaharul si untul.Separat,se amesteca galbenusurile cu amidonul dizolvat in putina apa.Se adauga peste amestecul de apa,zahar si unt,amestecand repede si bine.

Se pune tot amestecul pe foc mic,amestecand in continuu,pana la obtinerea cremei.Se adauga acum coaja de portocala si sucul,se amesteca pana la incorporarea completa a acestora.

Se pune crema peste aluatul copt si se da la cuptor pentru inca 5 minute.

In acest timp,preparam bezeaua:

Amestecam zaharul cu apa si le punem pe foc sa fiarba.

In acelasi timp,batem bine albusurile cu un praf de sare si putina zeama de lamaie.

Cand siropul de zahar incepe se fiarba,varsati-l progresiv peste albusuri,fara sa atingeti paletele mixerului.Bezeaua trebuie sa fie dura.

Adaugati bezeaua peste crema tartei,de maniera cat mai dezordonata(mie nu-mi iese niciodata dezordonata;) )Dati din nou tarta la cuptor pentru inca 5 minute.

Tarta se taie doar atunci cand s-a racit complet !

Pofta buna !

TIPS-URI

1

Stratul meu de bezea a iesit cam inalt,cred ca 2-3 albusuri sunt suficiente !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de portocale si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Negresa cu nuci, fistic si bezea