Tarta cu crema de vanilie

de alilianaa in Prajituri, 23 Mai 2014 | 1028 vizualizari

 

Am vazut tarta la Ruxy, mi-a placut mult. Ca forma a iesit aproximativ, dar ca gust a iesit delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 80 g unt
  • 200 g faina
  • un praf de sare
  • un ou
  • 4 lingui zahar
  • un plic zahar vanilat
  • 3 linguri lapte dulce
  • Crema:
  • 750 ml lapte
  • 3 oua
  • 7 linguri zahar
  • zahar vanilat-un plic
  • 3 1/2 linguri faina
  • un praf de sare
  • Decor: 8-10 fragute
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de vanilie:

Intai preparam crema: ouale cu zaharul, zaharul vanilat, faina, un praf de sare se amesteca in uscat. Dupa omogenizarea completa se adauga laptele rece, se amesteca si se pune pe foc. Se mesteca continuu pana ajunge la consistenta unei budinci, dupa  care se da la rece.

Aluatul: faina cu sarea, untul, zaharul si oul se amesteca bine. La final se pune si laptele. Omogenizam. Daca mai este nevoie de faina, mai adaugam. Aluatul se da la rece pentru cel putin juma' de ora.

Asamblare: aluatul se intinde cu sucitorul.  Foaia rezultata ( care va fi putin mai mare decta fundul tavii pentru ca trebuie ridicata putin pe margine) se pune intr-o tava cu fund detasabil. Se inteapa cu furculita din loc in loc. Peste foaie se pune crema de vanilie, se intinde bine. De-aspura punem din loc in loc cateva fragute care au fost date prin zahar. Din surplusul de aluat decupam figurine si le punem de-asupra. Se pune tarta la cuptor pentru 30-35 minute. Cand este gata se scoate, se da la rece, la final se pudreaza cu zahar pudra vanilat. 

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta cu crema de vanilie 321497
retete culinare - Tarta cu crema de vanilie 321498
retete culinare - Tarta cu crema de vanilie 321499

COMENTARII (28)

Krystyan Trendy 1

24.05.2014, 10:10

delicioasa tarta

alilianaa 1

24.05.2014, 17:49

Multumesc frumos

mihaelar63 1

24.05.2014, 23:33

Eu dau cafeluta . Ce zici ?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25