Tarta cu dovleac si bezea

de Oana in Prajituri, 28 Apr 2015 | 729 vizualizari

 

Foto by Tudor Raiciu

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • zahar pudra- 3 linguri
  • margarina sau unt rece, taiat cubulete- 125 gr
  • faina- 250 gr
  • apa rece- 2 linguri
  • un praf de sare
  • oua- 1 buc
  • Crema:
  • dovleac ras- 1 kg
  • scortisoara macinata- 1 lingurita
  • cardamon macinat- ½ lingurita
  • ienibahar macinat- ½ lingurita
  • apa de trandafiri- 2 linguri
  • crema de tiramisu elle&virre-300 gr
  • zahar- 150 gr
  • oua – 2 buc mari
  • amidon- 2 lingurite
  • Bezea:
  • albusuri- 3 buc
  • un praf de sare
  • zahar- 100 gr
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovleac si bezea:

amestecati ingredientele pentru blat cu ajutorul unui robot sau cu mana pana obtineti un aluat ferm, nelipicios. Puneti compozitia intr-o folie de plastic si lasati la frigider pana preparati crema.

puneti dovleacul ras intr-o cratita incapatoare si caliti-l impreuna cu zaharul pana se evapora tot sucul lasat, amestecand din cand in cand sa nu se lipeasca

cand compozitia s-a racit mixati cu ajutorul Hand Blenderului Breville pana obtineti o crema fina si adaugati condimentele, ouale, amidonul si crème patisserie. Mixati din nou totul.

Tapetati cu ulei si faina o forma de tarta, de preferabil cu fund detasabil si intindeti aluatul pentru tarta, apoi asezati-l in forma, presand usor si pe pereti

turnati crema de dovleac in forma, peste blat si coaceti in cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru 30 de minute

intre timp preparati bezeaua, bateti albusurile cu un praf de sare, cu ajutorul telului de la Hand Blenderul Breville si adaugati apoi treptat zaharul, pana bezeaua devine lucioasa

scoateti tarta din cuptor si asezati deasupra bezeaua, formand moturi cu o lingura, apoi coaceti inca 5 minute, pana bezeaua devine aurie

scoateti tarta din cuptor si lasati-o la racit 30 de minute in forma, apoi scoateti tarta si mutati-o pe un gratar pana se raceste complet

 

TIPS-URI

1

 In loc de crema de tiramisu elle&virre puteti folosi smantana lichida pentru frisca sau creme patisserie megle. Daca doriti sa iasa mai cremoasa, puteti adauga si 1-2 linguri de mascarpone.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta cu dovleac si bezea 377917
retete culinare - Tarta cu dovleac si bezea 377918
retete culinare - Tarta cu dovleac si bezea 377919

COMENTARII (19)

mirela0911 1

29.04.2015, 12:53

E delicioasa!

Bya Ralu 1

01.05.2015, 19:31

noiinbucatarie 1

21.10.2016, 14:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S