Desert tarta cu dovleac si scortisoara

de AlexTeacher in Prajituri, 5 Oct 2017 | 940 vizualizari

 

Azi iti pregatesc un desert folosind ingredientul meu preferat: dovleacul.
Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 250 g faina de cozonac
  • 125 g unt 82%, la temperatura camerei
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • 3 linguri de zahar pudra

Umplutura:

  • 1 kg dovleac taiat bucati
  • 2 linguri de ulei de masline
  • coaja rasa de la ½ portocala
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • 2 lingurite de amidon
  • 300 ml de smantana de gatit
  • 1 lingura de esenta de vanilie
  • 1 praf de sare

Bezea:

  • 3 albusuri
  • un praf de sare
  • 1 lingurita de zeama de lamaie
  • 100 g de zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu dovleac si scortisoara:

Blat: Pune oul si zaharul pudra in bolul robotului de bucatarie, porneste-l pe viteza medie si cand acesta a inceput sa capete o culoare albicioasa si o textura mai aerata, adauga untul treptat. Cerne faina si amestec-o cu sarea. Incorporeaza putin cate putin faina si sarea peste compozitia din bolul robotului de bucatarie. Amesteca ingredientele pana obtii un aluat bine inchegat. Inveleste-l intr-o folie de plastic si lasa-l la frigider cca. 20-30 min pana prepari dovleacul.


Umplutura: Pune dovleacul intr-o tava cu hartie de copt; stropeste-l cu ulei de masline si introdu-l in cuptorul incins in prealabil la 190 de grade C; Incearca-l cu o furculita si cand s-a copt, blendeaza-l si lasa-l sa se raceasca;


Scoate aluatul din frigider. Pune faina pe blatul de lucru si intinde aluatul cu un sucitor; Tapeteaza o forma de tarta cu fund detasabil cu unt si faina; Pune blatul deasupra formei si treci usor cu sucitorul peste el; Intinde-l uniform in tava si peste acesta pune o bucata de hartie de copt. Pentru a preveni cresterea in exces a blatului adauga orez, fasole sau linte, in forma de tarta. Introdu aluatul in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade pentru 5-7 min. Scoate blatul si lasa-l sa se raceasca;


Bate cele doua oua cu zaharul si cand acesta s-a dizolvat, adauga esenta de vanilie si smantana; Separat amesteca dovleacul blendat cu coaja rasa de portocala, scortisoara macinata, amidonul si sarea; Cu ajutorul unei linguri, incorporeaza compozitia din ou, zahar, esenta si smantana peste dovleac.


Toarna compozitia in aluatul de tarta; Scade temperatura cuptorului la 160 de grade si lasa tarta acolo pentru cca 25 min;Intre timp apuca-te de bezea;


Bezea: Bate albusurile cu zeama de lamaie si sarea folosindu-te de un mixer; Cand bezeaua a inceput sa se inchege, adauga treptat zaharul continuand sa amesteci; Bezeaua este gata atunci cand este lucioasa, iar castronul il poti tine cu susul in jos fara ca ea sa cada din el; Folosind o spatula de silicon, intinde bezeaua peste tarta si creaza moturi;


Creste temperatura cuptorului la 180 de grade C si introdu din nou tarta inauntru pana ce bezeaua se rumeneste; scoate-o din cuptor si las-o sa se raceasca pe un tocator; odata racita, bag-o la frigider pentru 3 ore inainte de a o taia.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu dovleac si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

elucubratiiculinare 1

08.10.2017, 08:54

arata tare bine

oanapl 1

09.10.2017, 22:06

Ce bine arată!

AlexTeacher 1

11.10.2017, 14:39

Ma bucur ca va place!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec in masina de paine