Placinta cu mere

de Rahela Velicu in Prajituri, 11 Ian 2017 | 5694 vizualizari

 

Delicioasa, frageda si nemaipomenit de buna :) Foile sunt facute in casa cu untura.
Reteta si aici - http://noiinbucatarie.ro/placinta-cu-mere-cu-foi-de-casa/

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat:
    • 600 g faina + 200 g pentru intins foile
    • 300 ml apa calduta
    • drojdie cat o nuca
    • 1 lingura cu varf cu untura
    • 2 linguri cu zahar
    • un praf de sare
    Ingrediente umplutura:
    • 1,5 kg mere
    • 1 cana de zahar
    • 1 lingurita de scortisoara
    • 50 g nuca
    • zahar pudra pentru presarat deasupra.
Portii: 25
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Mai intai, framantam aluatul. Punem faina intr-un bol si presaram un praf de sare. Drojdia o dizolvam in apa calduta, adaugam zaharul si apoi adaugam acest amestec peste faina. Adaugam si untura si framantam un aluat moale, dar nelipicios. Daca mai este nevoie, mai adaugam putina faina.


Lasam aluatul deoparte si trecem la pregatirea merelor.


Curatam merele de coaja ( puteti sa le lasati si cu coaja), le dam pe razatoarea mare, adaugam 1 cana de zahar si punem intr-o tigaie la foc mediu. Lasam pana cand se evapora zeama lasata de la mere, aprox. (15-20 de min), adaugam scortisoara si lasam deoparte.


Impartim aluatul pentru placinta in 5 parti. Intindem fiecare foaie, dar pentru a se intinde cat mai bine, presaram din abundenta faina, atat pe blat, cat si deasupra foii. Intindem mere pe toata suprafata foii intinse, adaugam nuca taiata grosier si rulam.


Eu am intins foile pe hartie de copt, pentru a-mi fi cat mai usor sa le rulez.


Punem rulourile rezultate in tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade C, pentru 35-40 de minute.


Presaram zahar pudra peste placinta calda si lasam la racit. Portionam dupa ce s-a racit complet.



Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Nu trebuie neaparat rulata, se poate face si foaie peste foaie.

2

Puteti face aceasta placinta si cu dovleac sau branza.

3

Daca nu aveti untura, puteti folosi unt sau ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Rahela Velicu 1

12.01.2017, 21:55

merci!

miki_a 1

13.01.2017, 20:35

Rahela Velicu 1

13.01.2017, 21:24

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

8010 puncte

Rocsi

6200 puncte

Constelatialeu

5610 puncte

mihaelar63

5260 puncte

RODIMUR

4790 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu untura si gem