Prajitura Delicia cu blat din fulgi de porumb

de anuta in Prajituri, 15 Iul 2016 | 528 vizualizari

 

Pentru concurs retete de vara 


Prajitura fara coacere

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 150 g fulgi de porumb,
  • 75 g unt moale,
  • 3 linguri miere de albine
  • crema caramel:
  • 150 ml frisca lichida,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 3 lingurite de ness decofeinizat,
  • un plic de gelatina,
  • o mana de capsuni taiate cubulete
  • crema fructe:
  • o mana de visine,
  • o mana de capsuni
  • 100 ml frisca lichida
  • un plic de zahar vanilat,
  • un plic de gelatina
  • decor;visine si capsuni
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Delicia cu blat din fulgi de porumb:

Se maruntesc fulgii de porumb cu sucitorul apoi se amesteca cu untul topit si mierea de albine.Se intinde compozitia intr-o forma cu inel de tasabila,pe marginea formei se decoreaza cu jumatati de casuni. Se mixeaza frisca cu nesul si zaharul pudra pana se intareste apoi se adauga gelatina hiodratata in 100 ml apa rece apoi topita la bain marin.Se toaqrna peste blatul din fulgi de pormb apoi se presara deasupra bucatele nmici de capsuni si se da la rece cca 30 minute. Se da la blender visinile a caror samburi s-au scos impreuna cu capsunile pana obtinem un piure fin. Se mixeaza frisca cu zaharul vanilat pana se intareste apoi se adauga in fir subtire piureul de fructe,se adauga si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marin.Se toaqrna peste crema caramel,se decoreaza cu cateva capsuni si visine si se da la rece 2 ore inante de a fi taiata                         Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Delicia cu blat din fulgi de porumb" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Delicia cu blat din fulgi de porumb-0
Prajitura Delicia cu blat din fulgi de porumb-1
Prajitura Delicia cu blat din fulgi de porumb-2
Prajitura Delicia cu blat din fulgi de porumb-3
Prajitura Delicia cu blat din fulgi de porumb-4
Prajitura Delicia cu blat din fulgi de porumb-5

COMENTARII (7)

mirela0911

mirela0911 1

17.07.2016, 10:18

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

17.07.2016, 16:53

super!

MotanLaOale

MotanLaOale 1

18.07.2016, 08:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!