Prajitura Delicia cu blat din fulgi de porumb

de anuta in Prajituri, 15 Iul 2016 | 3290 vizualizari

 

Pentru concurs retete de vara 
Prajitura fara coacere

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 150 g fulgi de porumb,
  • 75 g unt moale,
  • 3 linguri miere de albine
  • crema caramel:
  • 150 ml frisca lichida,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 3 lingurite de ness decofeinizat,
  • un plic de gelatina,
  • o mana de capsuni taiate cubulete
  • crema fructe:
  • o mana de visine,
  • o mana de capsuni
  • 100 ml frisca lichida
  • un plic de zahar vanilat,
  • un plic de gelatina
  • decor;visine si capsuni
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Delicia cu blat din fulgi de porumb:

Se maruntesc fulgii de porumb cu sucitorul apoi se amesteca cu untul topit si mierea de albine.Se intinde compozitia intr-o forma cu inel de tasabila,pe marginea formei se decoreaza cu jumatati de casuni. Se mixeaza frisca cu nesul si zaharul pudra pana se intareste apoi se adauga gelatina hiodratata in 100 ml apa rece apoi topita la bain marin.Se toaqrna peste blatul din fulgi de pormb apoi se presara deasupra bucatele nmici de capsuni si se da la rece cca 30 minute. Se da la blender visinile a caror samburi s-au scos impreuna cu capsunile pana obtinem un piure fin. Se mixeaza frisca cu zaharul vanilat pana se intareste apoi se adauga in fir subtire piureul de fructe,se adauga si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marin.Se toaqrna peste crema caramel,se decoreaza cu cateva capsuni si visine si se da la rece 2 ore inante de a fi taiata                         Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Delicia cu blat din fulgi de porumb" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake la pahar