Colac impletit cu nuca si cacao

de Veronica22 in Prajituri, 10 Feb 2014 | 9321 vizualizari

 

Prima data am vazut tot felul de impletituri pe net.Apoi la Violeta unul dintre colaci si m-a incantat si mai mult.Am ales sa fac doua modele diferite avand sursa de inspiratie la indemana.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 kg de faina
  • 500 ml lapte
  • 300 gr zahar
  • 4 oua
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 1 lingura esenta de lamaie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 100 gr margarina
  • 20 gr drojdie proaspata
  • Umplutura
  • 500 gr nuca macinata
  • 200 gr zahar
  • 2 linguri de cacao
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Colac impletit cu nuca si cacao:

Drojdia se lichefiaza cu 2 linguri de zahar(drojdia se sfarama intr-un bol,se adauga zaharul si se freaca cu o lingurita pana cand avem un amestec lichid).
Margarina se topeste si se racoreste putin.Laptele trebuie sa fie caldut.
Faina,zaharul,ouale,aromele,drojdia si laptele se amesteca si se framanta un aluat omogen si bine lucrat.Se acopera cu un prosop si se pune intr-un loc ferit de curenti reci si se lasa la crescur 45 min.

Cand aluatul a crescut se framanta din nou 1-2 min dupa care se imparte in 2 parti egale.
Primul colac pe care l-am facut necesita urmatoarele operatii: impartim parte de aluat un 4 parti egale.Se intind foi  egale cu una dintre laturi cam de 20 cm pe rand din fiecare bucata.Peste fiecare foaie presaram amestecul de nuca-zahar-cacao si rulam strans.Procedam la fel cu toate 4 partile.
Se ruleaza pe latura de 20 cm ca baza.
Fiecarui ruloui i se taie capetele  la 3-4 cm iar mijlocul se taie in jumatate pe diagonala.
Se pregateste o forma rotunde de copt,se unge cu putin ulei.Incepand de la mijloc se aranjeaza capetele rulourilor si apoi pe margine bucatile celelalte.Tava se lasa la caldura sa creasca aluatul din nou.Se unge cu ou deasupra si se da la cuptor.Al doilea colac se face astfel: aluatul se imparte in 3 parti egale. Fiecare parte se intinde apoi in foi egale intre ele, se ung cu ulei si apoi se presara amestecul de nuca-zahar-cacao.Se ruleaza strans.Cele 3 suluri de aluat se impletesc apoi intre ele.Se aduna apoi in forma de cers si se prind capetele in asa fel incat sa fie cat mai putin vizibil si se pun intr-o forma rotunda.Se acopera cu un servet de panza si se lasa la caldura ca sa creasca cam 40 min.
Se unge cu ou apoi impletitura Iar cu o foarfeca ascutita la varf se taie in doua sau trei locuri(se pisca destul de adanc) fiecare element al impletiturii.Se da la cuptor pana se rumeneste.Se scoate din forma si se lasa sa se racesca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Colac impletit cu nuca si cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

vio_dreams 1

11.02.2014, 12:28

Ma bucur mult ca ti-a placut, ti-a iesit super, cred ca mai fac si eu unul in weekend ca tare ne-a placut!

dantes 1

11.02.2014, 12:55

super

Pushaa 1

11.02.2014, 13:10

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aluat dospit Bertinet cu scortisoara