Rulada cu crema de vanilie

de marieta in Prajituri, 8 Dec 2010 | 4722 vizualizari

 

^nu stiu daca ii este de folos cuiva retetele mele cu zaharina,dar eu le postez cu gandul de a veni in ajutorul celor care sufera de aceasi boala ca mine!!!!

 

INGREDIENTE

blat:

  • 6 oua,
  • 3linguri zaharina lichida,
  • 3linguri de apa,
  • 6linguri de faina,
  • 1praf de copt.

crema:

  • 250g unt,
  • 300ml lapte,
  • 2oua,
  • 2 linguri cu varf de amidon alimentar,
  • esenta de vanilie,
  • 4linguri de zaharina lichida,
  • 100g nuci prajite si zdrobite.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de vanilie:

blat:se separa ouale si se bat albusurile spuma cu un praf de sare si la urma se pune praful de copt si se bate in continuare.

galbenusurile se freaca cu zaharina,apa si apoi se amesteca cu albusurile si se pune faina amestecand usor.

se pune in tava peste hartie de copt si se coace la cuptorul preincalzit,aproximativ 10 minute.cand se scoate din cuptor se pune imediat peste un prosop umed curat si se ruleaza.

crema:se pune laptele la fiert si intre timp se bat ouale cu zaharina si amidonul si 2 linguri de lapte rece.

cand a fiert laptele se pune peste amestec cate putin si se amesteca energic,apoi se pune pe foc amestecandu-se intr-una pana se ingroasa si fierbe apoi se lasa la racit.

untul se freaca spuma cu esenta de vanilie dupa care se pune cate putin din crema racita frecand intruna.

cand e gata se umple foaia de rulada,se lasa cam un sfert din cantitatea de crema si se unge rulada pe deasupra si pe margini si se presara nuci zdrobite(sau taiate)se da la rece cam o ora apoi se taie felii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

mena29 1

09.12.2010, 08:49

Multa sanatate marieta

marieta 1

09.12.2010, 23:42

multumesc mena!!!!!!!

marieta 1

09.12.2010, 23:47

ruxi de ani de zile fac dulciuri cu zaharina!!folosesc cea lichida care este mai putin toxica si se preteaza bine la copt.mai nou a aparut siropul de agave care provine dintro planta din mexic si este natural!!multa sanatate mamei tale!!!!!!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca