Rulada cu crema de vanilie

de marieta in Prajituri, 8 Dec 2010 | 2382 vizualizari

 

^nu stiu daca ii este de folos cuiva retetele mele cu zaharina,dar eu le postez cu gandul de a veni in ajutorul celor care sufera de aceasi boala ca mine!!!!

 

INGREDIENTE

blat:

  • 6 oua,
  • 3linguri zaharina lichida,
  • 3linguri de apa,
  • 6linguri de faina,
  • 1praf de copt.

crema:

  • 250g unt,
  • 300ml lapte,
  • 2oua,
  • 2 linguri cu varf de amidon alimentar,
  • esenta de vanilie,
  • 4linguri de zaharina lichida,
  • 100g nuci prajite si zdrobite.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de vanilie:

blat:se separa ouale si se bat albusurile spuma cu un praf de sare si la urma se pune praful de copt si se bate in continuare.


galbenusurile se freaca cu zaharina,apa si apoi se amesteca cu albusurile si se pune faina amestecand usor.


se pune in tava peste hartie de copt si se coace la cuptorul preincalzit,aproximativ 10 minute.cand se scoate din cuptor se pune imediat peste un prosop umed curat si se ruleaza.


crema:se pune laptele la fiert si intre timp se bat ouale cu zaharina si amidonul si 2 linguri de lapte rece.


cand a fiert laptele se pune peste amestec cate putin si se amesteca energic,apoi se pune pe foc amestecandu-se intr-una pana se ingroasa si fierbe apoi se lasa la racit.


untul se freaca spuma cu esenta de vanilie dupa care se pune cate putin din crema racita frecand intruna.


cand e gata se umple foaia de rulada,se lasa cam un sfert din cantitatea de crema si se unge rulada pe deasupra si pe margini si se presara nuci zdrobite(sau taiate)se da la rece cam o ora apoi se taie felii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Hand Mixer Pink

- 43 %
69.99 lei
39.99 lei

COMENTARII (11)

mena29 1

09.12.2010, 08:49

Multa sanatate marieta

marieta 1

09.12.2010, 23:42

multumesc mena!!!!!!!

marieta 1

09.12.2010, 23:47

ruxi de ani de zile fac dulciuri cu zaharina!!folosesc cea lichida care este mai putin toxica si se preteaza bine la copt.mai nou a aparut siropul de agave care provine dintro planta din mexic si este natural!!multa sanatate mamei tale!!!!!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!