Felii London

de Rocsi in Prajituri, 24 Oct 2012 | 10400 vizualizari

 

O reteta de prajitura absolut delicioasa a bucatarasei mele dragi Corina33.Daca stiam ca e asa buna sigur o pregateam cu mai mult timp inainte.Multumesc draga mea ...

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 170 gr unt
  • 60 gr zahar
  • 150 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 4 galbenusuri
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • Topping:
  • 4 albusuri
  • 120 gr zahar pudra
  • 140 gr nuca macinata
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1/2 borcanel dulceata de piersici
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Felii London:

Blatul:

Intr-un bol mixam untul cu zaharul foarte bine. Adaugam galbenusurile unul cate unul. Punem praful de copt, zaharul pudra cu pastai de vanilie, iar la final faina in ploaie. O sa iese un aluat ceva mai consistent nu ca cel de pandispan. Ungem o tava rotunda ca pentru tarta cu unt si punem hartie de copt. Punem compozitia in ea si o intindem cu o spatula de silicon. Bagam blatul in cuptorul incins pentru 12-15 minute. 

Topping-ul:

Mixam albusurile pana devin o spuma densa. Incorporam zaharul pudra treptat, coaja rasa de portocala, iar la final nuca macinata. Dupa ce blatul a stat timpul mentionat mai sus il scoatem din cuptor. Il ungem cu dulceata de piersici , apoi punem topping-ul cu nuca si il intindem pe intreaga suprafata. Introducem prajitura iar la cuptor pana blatul este copt si topping-ul prinde o culoare aurie. O scoateti cand este gata la racorit si serviti.

Chiar va recomand aceasta reteta, mai ales daca va place nuca. Daca doriti sa o faceti in tava mai mare, dublati cantitatile de ingrediente.

Sursa de inspiratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Felii London" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (54)

Rocsi 1

25.10.2012, 19:34

Anna

mamaieelena 1

01.11.2012, 09:20

desigur a ajuns la favorite

Rocsi 1

01.11.2012, 10:49

Ma bucur Mamaie

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert inghetata de vanilie

pe 03.08 la 20:43

Tocana prieteniei

pe 03.08 la 20:34

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

de oanapl 7

pe 01.08 la 20:14

Ardei umpluti cu carne de porc

de Caty 1

pe 01.08 la 12:26

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4499 puncte

oanapl

1307 puncte

Rocsi

986 puncte

dantes

754 puncte

abstract01

671 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem