Albinitza a la Michelle

de Michelle in Prajituri, 5 Dec 2009 | 6431 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 460 g faina
  • 150 gr miere
  • 150 gr zahar
  • 50 g unt
  • 50 ml lapte
  • 2 oua
  • o lingutita bicarbonat sau amoniac carbonic
  • Crema:
  • 1 l lapte
  • 200 g unt
  • 140 g gris
  • zeama si coaja de la o lamaie mare
  • zahar vanilat.
  • Un borcan de gem prune(sau de care doriti)  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Albinitza a la Michelle:

Intr-o oala se pun mierea, zaharul, untul, ouale intregi, laptele si bicarbonatul. Se bate cu telul, pe foc mic, pina compozitia incepe sa fiarba in clocot si sa se umfle ca o spuma, dublandu-si volumul. Se ia de pe foc se adauga faina si se omogenizeaza.Se lasa sa se raceasca ca sa se poata lucra cu mana. Se intinde pe dosul tavi si se coace. Mie mi-au iesit 5 foi.

Crema:Intr-o oala se pune laptele, grisul, coaja rasa de la o lamaie, se amesteca totul pina se ingroasa .Dupa ce crema  se raceste cat de cat, se pune untul, zaharul vanilat si zeama de lamaie.

Asamblarea:o foaie, un strat de gem, un strat de crema, foaie..si tot asa pana terminam foile si crema......ultima foaia sa ramana deasupra.

 

TIPS-URI

1

Lasam prajitura pe a doua zi..ca sa se inmoaie.

2

Aveti grija cu foile ca se rup usor!

RETETA IN IMAGINI

Albinitza a la Michelle-0
Albinitza a la Michelle-1
Albinitza a la Michelle-2
Albinitza a la Michelle-3
Albinitza a la Michelle-4
Albinitza a la Michelle-5
Albinitza a la Michelle-6
Albinitza a la Michelle-7
Albinitza a la Michelle-8
Albinitza a la Michelle-9

COMENTARII (10)

Michelle

Michelle 1

06.12.2009, 21:49

ionix nu e greu deloc...cel putin mie nu mi se pare

elena1988

elena1988 1

02.02.2011, 16:54

Cris2711

Cris2711 1

02.05.2011, 20:57

deliciu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!