Albinitza a la Michelle

de Michelle in Prajituri, 5 Dec 2009 | 11116 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 460 g faina
  • 150 gr miere
  • 150 gr zahar
  • 50 g unt
  • 50 ml lapte
  • 2 oua
  • o lingutita bicarbonat sau amoniac carbonic
  • Crema:
  • 1 l lapte
  • 200 g unt
  • 140 g gris
  • zeama si coaja de la o lamaie mare
  • zahar vanilat.
  • Un borcan de gem prune(sau de care doriti)  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Albinitza a la Michelle:

Intr-o oala se pun mierea, zaharul, untul, ouale intregi, laptele si bicarbonatul. Se bate cu telul, pe foc mic, pina compozitia incepe sa fiarba in clocot si sa se umfle ca o spuma, dublandu-si volumul. Se ia de pe foc se adauga faina si se omogenizeaza.Se lasa sa se raceasca ca sa se poata lucra cu mana. Se intinde pe dosul tavi si se coace. Mie mi-au iesit 5 foi.

Crema:Intr-o oala se pune laptele, grisul, coaja rasa de la o lamaie, se amesteca totul pina se ingroasa .Dupa ce crema  se raceste cat de cat, se pune untul, zaharul vanilat si zeama de lamaie.

Asamblarea:o foaie, un strat de gem, un strat de crema, foaie..si tot asa pana terminam foile si crema......ultima foaia sa ramana deasupra.

TIPS-URI

1

Lasam prajitura pe a doua zi..ca sa se inmoaie.

2

Aveti grija cu foile ca se rup usor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Albinitza a la Michelle" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Michelle 1

06.12.2009, 21:49

ionix nu e greu deloc...cel putin mie nu mi se pare

elena1988 1

02.02.2011, 16:54

Cris2711 1

02.05.2011, 20:57

deliciu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de prajitura Duo

ieri la 00:13

Reteta de tarta cu lamaie

pe 04.06 la 23:38

Reteta de chifle cu lapte

pe 04.06 la 23:18

Reteta de placinte cu faina fara gluten

pe 31.05 la 13:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

3304 puncte

oanapl

1009 puncte

trifadalia

420 puncte

mihaelar63

399 puncte

abstract01

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu cirese