Turnulete cu dovleac

de Anamaria7 in Prajituri, 10 Feb 2011 | 1407 vizualizari

 

Din prea mult dovleac cules asta-toamna :))

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 5 oua
  • 7 lg pesmet
  • 2 lg faina
  • 1 lgt praf de copt
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 5 lg zahar
  • Pentru sirop:
  • 1c apa
  • 150gr zahar
  • 2lg rom
  • Pentru crema de dovleac:
  • 2c dovleac copt, piure
  • 2-3lg miere
  • 2lg iaurt simplu
  • 4lg crema de branza
  • 1/2 lgt scortisoara
  • 1/2 lgt nucsoara
  • 1/2 lgt cuisoare macinate
  • + frisca pentru ornat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turnulete cu dovleac:

Cuptorul se incalzeste la 190C. Eu am folosit forme de briose unse cu ulei.


Aluatul:


Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pe viteza mare pana cand compozitia devine lucioasa si se tine de palete. Galbenusurile se adauga pe rand amestecand bine dupa fiecare. La final se adauga faina, in ploaie, amestecata in prealabil cu pesmetul si praful de copt.


Aluatul se imparte in forme si se tine la cuptor pana cand devine auriu si trece testul scobitorii.


Din apa si zahar se face un sirop mai gros, iar dupa ce se ia de pe foc se adauga romul. Blatul se insiropeaza bine.


Crema:


Amestecam bine toate ingredientele si eventual mai adaugam miere/zahar, dupa preferinte.


Asamblare:


Peste blat se pune o lingura buna de crema, apoi se orneaza cu frisca.

 

TIPS-URI

1

La un moment dat am ramas fara crema de dovleac, asa ca am inlocuit cu gem de caise si a fost la fel de placut :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Turnulete cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

MotanLaOale 1

11.02.2011, 09:00

bun cu dovleac

Anamaria7 1

12.02.2011, 00:37

Onesta, este dovleac galben (am cautat pe net, da, e cel turcesc) Medioto, mai am inca muulti am facut si placinta si crema si copt si murat, iti trimiiit. posta simpla sau electronica? multumesc

adry88 1

04.07.2011, 16:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gogosele de dovleac cu scortisoara