Faguri cu cremă de ciocolată şi nuci

de ionix in Prajituri, 5 Ian 2011 | 21102 vizualizari

 

reţeta o am de la croitoreasa mea... la fel şi forma...
îmi plac muuuuuuuuuuuuuuuuult :X:X:X

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 3 ouă
  • 11 linguri cu ulei
  • 11 linguri cu zahăr
  • 11 linguri cu lapte
  • o linguriţă cu praf de copt
  • făină ca pentru un chec mai gros
  • 3 pliculeţe zahăr vanilat
  • pentru cremă:
  • o cană cu cremă de nuci şi circa 200 g finetti 
  • sau 400 g finetti + 150 g nuci măcinate
  • ulei pentru uns forma
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Faguri cu cremă de ciocolată şi nuci:

Cremă:


cremă de nuci eu am avut o cană de la nucile umplute.


Aici e reţeta cremei de nuci: http://www.bucataras.ro/retete/nuci-fragede-15361.html


Dar puteţi să măcinaţi vreo 150 g de nucă şi s-o amestecaţi cu finetti.


Preparare aluat:


Se bat ouăle cu zahărul şi zahărul vanilat până când se topeşte zahărul. Se adaugă laptele şi uleiul, alternativ, până se omogenizează bine. Făina se amestecă cu praful de copt şi se tornă în ploaie, pentru a nu face cocoloaşe. Se pune făină ca pentru aluatul de chec dar o idee mai gros.


Forma se încinge bine pe aragaz la foc potrivit, se unge cu ulei şi se pune câte o lingură pentru fiecare fagure. Se coace şi pe o parte şi pe alta. Până când veţi turna aluatul, veţi observa că deja pe o parte s-a copt. Forma se unge cu ulei la fiecare porţie.


Cât sunt încă calzi, ungem fagurii şi unim doi câte doi. Pudrăm cu zahăr şi dă la rece. Se servesc după cel puţin 12 ore.


Poftă bună!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Faguri cu cremă de ciocolată şi nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

ela 1

07.01.2011, 19:06

Mircea

ela 1

07.01.2011, 19:07

Mircea,inimile le prepara bine

babi5 1

29.08.2013, 12:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert crema la ceasca
  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Faguri cu crema