Faguri cu cremă de ciocolată şi nuci

de ionix in Prajituri, 5 Ian 2011 | 27610 vizualizari

 

reţeta o am de la croitoreasa mea... la fel şi forma...
îmi plac muuuuuuuuuuuuuuuuult :X:X:X

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 3 ouă
  • 11 linguri cu ulei
  • 11 linguri cu zahăr
  • 11 linguri cu lapte
  • o linguriţă cu praf de copt
  • făină ca pentru un chec mai gros
  • 3 pliculeţe zahăr vanilat
  • pentru cremă:
  • o cană cu cremă de nuci şi circa 200 g finetti 
  • sau 400 g finetti + 150 g nuci măcinate
  • ulei pentru uns forma
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Faguri cu cremă de ciocolată şi nuci:

Cremă:

cremă de nuci eu am avut o cană de la nucile umplute.

Aici e reţeta cremei de nuci: http://www.bucataras.ro/retete/nuci-fragede-15361.html

Dar puteţi să măcinaţi vreo 150 g de nucă şi s-o amestecaţi cu finetti.

Preparare aluat:

Se bat ouăle cu zahărul şi zahărul vanilat până când se topeşte zahărul. Se adaugă laptele şi uleiul, alternativ, până se omogenizează bine. Făina se amestecă cu praful de copt şi se tornă în ploaie, pentru a nu face cocoloaşe. Se pune făină ca pentru aluatul de chec dar o idee mai gros.

Forma se încinge bine pe aragaz la foc potrivit, se unge cu ulei şi se pune câte o lingură pentru fiecare fagure. Se coace şi pe o parte şi pe alta. Până când veţi turna aluatul, veţi observa că deja pe o parte s-a copt. Forma se unge cu ulei la fiecare porţie.

Cât sunt încă calzi, ungem fagurii şi unim doi câte doi. Pudrăm cu zahăr şi dă la rece. Se servesc după cel puţin 12 ore.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Faguri cu cremă de ciocolată şi nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

ela 1

07.01.2011, 19:06

Mircea

ela 1

07.01.2011, 19:07

Mircea,inimile le prepara bine

babi5 1

29.08.2013, 12:53

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Faguri