Faguri cu cremă de ciocolată şi nuci

de ionix in Prajituri, 5 Ian 2011 | 22088 vizualizari

 

reţeta o am de la croitoreasa mea... la fel şi forma...
îmi plac muuuuuuuuuuuuuuuuult :X:X:X

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 3 ouă
  • 11 linguri cu ulei
  • 11 linguri cu zahăr
  • 11 linguri cu lapte
  • o linguriţă cu praf de copt
  • făină ca pentru un chec mai gros
  • 3 pliculeţe zahăr vanilat
  • pentru cremă:
  • o cană cu cremă de nuci şi circa 200 g finetti 
  • sau 400 g finetti + 150 g nuci măcinate
  • ulei pentru uns forma
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Faguri cu cremă de ciocolată şi nuci:

Cremă:


cremă de nuci eu am avut o cană de la nucile umplute.


Aici e reţeta cremei de nuci: http://www.bucataras.ro/retete/nuci-fragede-15361.html


Dar puteţi să măcinaţi vreo 150 g de nucă şi s-o amestecaţi cu finetti.


Preparare aluat:


Se bat ouăle cu zahărul şi zahărul vanilat până când se topeşte zahărul. Se adaugă laptele şi uleiul, alternativ, până se omogenizează bine. Făina se amestecă cu praful de copt şi se tornă în ploaie, pentru a nu face cocoloaşe. Se pune făină ca pentru aluatul de chec dar o idee mai gros.


Forma se încinge bine pe aragaz la foc potrivit, se unge cu ulei şi se pune câte o lingură pentru fiecare fagure. Se coace şi pe o parte şi pe alta. Până când veţi turna aluatul, veţi observa că deja pe o parte s-a copt. Forma se unge cu ulei la fiecare porţie.


Cât sunt încă calzi, ungem fagurii şi unim doi câte doi. Pudrăm cu zahăr şi dă la rece. Se servesc după cel puţin 12 ore.


Poftă bună!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Faguri cu cremă de ciocolată şi nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

ela 1

07.01.2011, 19:06

Mircea

ela 1

07.01.2011, 19:07

Mircea,inimile le prepara bine

babi5 1

29.08.2013, 12:53

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa de conopida
  • 10

    J

  • 11

    V

  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

RETETA RECOMANDATA
Desert nuci umplute si faguri