Faguri

de Dya Daniela Andrei in Prajituri, 11 Oct 2016 | 5004 vizualizari

 

Cand eram mici, mama ne rasfata mereu cu prajiturele, anii au treut si le-am uitat magia. Am regasit forma de faguri ascunsa intr-un dulap in balcon. Astfel, am readus bucuria copilariei, dar de aceasta data, in zambetul Rebecai.
Reteta este din caietul foarte vechi ("nascut" o data cu mine) al mamei.

 

INGREDIENTE

Ne sunt necesare urmatoarele ingrediente:

  • 6 oua
  • 9 linguri zahar
  • 9 linguri lapte
  • 9 linguri ulei
  • 12 linguri faina
  • un plic cu praf de copt
  • optional: esente
  • pentru umplut: crema de ciocolata (sau dulceata)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Faguri:

Intr-un bol, spargem cele 6 oua si presaram zaharul.


Se adauga apoi uleiul, laptele si faina, praful de copt si esentele.


Mixam pana aluatul obtinut este omogen. Consistenta este ca cea a checului, o idee mai densa.


Forma de faguri se unge cu putin ulei si se asaza pe ochiul aragazului, lasand-o cateva minute pentru a se incalzi bine.


Cu ajutorul unei lingurite, luam cate putin din compozitie si o turnam pe forma incinsa (la o oarecare distanta, pentru a evita lipirea intre faguri).


Inchidem forma si o lasam pe foc aproximativ un minut, atat cat fagurii sa devina aurii.


Fagurii astfel copti se ung cu crema de ciocolata ori cu dulceata, dupa plac.


Sa aveti pofta!

 

TIPS-URI

1

Daca sunt prea colorati, culoare maronie intensa, fagurii raman uscati. De aceea e bine sa se rumeneasca usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Faguri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

laura_n 1

13.10.2016, 22:15

ce frumos ca dai nastere unor amintiri frumoase pentru minunile tale!

Dya Daniela Andrei 1

14.10.2016, 14:30

Multumim! Va pupam cu drag!

miki_a 1

16.10.2016, 11:13

Multumesc pentru reteta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu pui rotisat si ciuperci

de xana 5

la 12:36

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

RETETA RECOMANDATA
Faguri cu cremă de ciocolată şi nuci