Faguri

de Dya Daniela Andrei in Prajituri, 11 Oct 2016 | 3305 vizualizari

 

Cand eram mici, mama ne rasfata mereu cu prajiturele, anii au treut si le-am uitat magia. Am regasit forma de faguri ascunsa intr-un dulap in balcon. Astfel, am readus bucuria copilariei, dar de aceasta data, in zambetul Rebecai.


Reteta este din caietul foarte vechi ("nascut" o data cu mine) al mamei.

 

INGREDIENTE

Ne sunt necesare urmatoarele ingrediente:

  • 6 oua
  • 9 linguri zahar
  • 9 linguri lapte
  • 9 linguri ulei
  • 12 linguri faina
  • un plic cu praf de copt
  • optional: esente
  • pentru umplut: crema de ciocolata (sau dulceata)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Faguri:

Intr-un bol, spargem cele 6 oua si presaram zaharul.

Se adauga apoi uleiul, laptele si faina, praful de copt si esentele.

Mixam pana aluatul obtinut este omogen. Consistenta este ca cea a checului, o idee mai densa.

Forma de faguri se unge cu putin ulei si se asaza pe ochiul aragazului, lasand-o cateva minute pentru a se incalzi bine.

Cu ajutorul unei lingurite, luam cate putin din compozitie si o turnam pe forma incinsa (la o oarecare distanta, pentru a evita lipirea intre faguri).

Inchidem forma si o lasam pe foc aproximativ un minut, atat cat fagurii sa devina aurii.

Fagurii astfel copti se ung cu crema de ciocolata ori cu dulceata, dupa plac.

Sa aveti pofta!

 

TIPS-URI

1

Daca sunt prea colorati, culoare maronie intensa, fagurii raman uscati. De aceea e bine sa se rumeneasca usor.

RETETA IN IMAGINI

Faguri-0
Faguri-1
Faguri-2
Faguri-3
Faguri-4
Faguri-5
Faguri-6
Faguri-7
Faguri-8
Faguri-9
Faguri-10
Faguri-11
Faguri-12
Faguri-13
Faguri-14
Faguri-15
Faguri-16
Faguri-17
Faguri-18

COMENTARII (22)

laura_n

laura_n 1

13.10.2016, 22:15

ce frumos ca dai nastere unor amintiri frumoase pentru minunile tale!

Dya Daniela Andrei

Dya Daniela Andrei 1

14.10.2016, 14:30

Multumim! Va pupam cu drag!

miki_a

miki_a 1

16.10.2016, 11:13

Multumesc pentru reteta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!