Desert branzoaice

de diana_k in Prajituri, 9 Apr 2013 | 81498 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 550 g faina
  • 200 ml lapte caldut
  • 50g drojdie proaspata
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri unt topit si racit
  • 3 linguri de ulei
  • 5 linguri de zahăr
  • un praf de sare
  • 2 plicuri zahăr de vanilie
  • coaja de lamaie

Umplutura:

  • 400g branza dulce
  • 1 ou
  • 5 linguri zahar
  • zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • esenta de rom

Pentru uns:

  • 1 galbenus de ou
  • 2 linguri lapte
  • 2-3 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert branzoaice:

Aluat: Se dizolva drojdia in laptele caldut impreuna cu o lingura de zahar si 2 linguri de faina si se lasa 10 minute la dospit.

Faina se cerne, se face o adancitura in mijloc si se toarna drojdia umflata, se amesteca putin apoi se pun pe rand restul ingredientelor. Se framanta bine un aluat pe masa infainata. Se lasa la crescut timp de o ora si jumatate.


Intre timp se pregateste umplutura : branza bine scursa se amesteca cu oul, zaharul, coaja de lamaie si aromele. Eu folosesc blenderul de mana, astfel umplutura va fi mai fina, fara cocoloase. Se pot pune si stafide....copiilor mei nu le plac :(


Aluatul crescut se intinde pe masa presarata cu faina si se imparte in patrate mari. Pe fiecare se pune cate o lingura de umplutura, se aduna capetele si se lipesc bine apoi si se asaza tava. Se mai lasa la crescut 20 minute, apoi se ung cu galbenusul de ou amestecat cu laptele, se presara zahar deasupra si se dau la cuptor la 180 de grade. Imediat ce se scot din cuptor se acopera cu un prosop ud si se lasa la racit.

Se servesc pudrate cu zahar.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Eu am facut cantitate dubla, de asta in imaginii apar doua tavii.

2

Optional, puteti adauga in umplutura si stafide inmuiate in esenta de rom.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert branzoaice" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

Panacris 1

26.01.2014, 20:14

Pushaa 1

27.01.2014, 13:13

ce as manca si eu una!!

babi5 1

27.01.2014, 14:44

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rosii umplute cu friptura

de Lau 9

ieri la 20:57

Tort cu lemon curd

de Lau 9

ieri la 20:36

Chec din galbenusuri

de Lau 9

ieri la 20:11

Lemon curd

de Lau 9

ieri la 19:56

RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu stafide fara zahar