Tarta cu ficatei, broccoli si conopida

de oanapl in Aperitive / Garnituri, 11 Feb 2017 | 3671 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 g faina
  • 100 g unt rece
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 ou
  • 6 linguri apa foarte rece
  • Pentru umplutura:
  • 150 g ficatei de pui
  • 100 g broccoli
  • 100 g conopida
  • ½ ardei gras rosu
  • 70 g cascaval
  • 3 oua
  • 50 g smantana
  • sare si piper dupa gust
  • 2 linguri ulei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ficatei, broccoli si conopida:

Pentru aluat, pui faina intr-un bol si adaugi untul taiat cuburi. Framanti pana ce obtii firimituri mai mari. Adaugi oul batut si apa treptat si framanti pana se omogenizeaza aluatul. Formezi o bila pe care o pui la frigider pentru 30 de minute.
Desfaci conopida si broccoli in buchetele si le speli, apoi pui conopida la fiert in apa cu putina sare, pentru 10-15 minute. Broccoli il pui la fiert pentru 3 minute.
Speli ficateii, ii tai bucatele mai mici si ii pui la fiert in apa cu sare, pentru 15-20 de minute. Ii clatesti, ii lasi sa se scurga de apa si ii pui la calit in 2 linguri de ulei. Adaugi ardeiul taiat fasii, conopida si broccoli si acoperi cu un capac si lasi sa se patrunda ingredientele pentru 5-10 minute, apoi lasi sa se raceasca compozitia. Razi cascavalul si il amesteci cu legumele. Adaugi sare si piper dupa gust.
Intinzi 2/3 din aluat si il transferi intr-un vas uns cu unt si tapetat cu faina. Il intepi din loc in loc cu o furculita. 
Torni legumele peste aluat si adaugi deasupra ouale mixate bine cu smantana si tai surplusul de aluat. Restul de aluat il tai fasii si formezi un grilaj pe care-l asezi peste compozitie. Poti face si frunzulite pe care le pui pe margine. Introduci tava in cuptor pentru 40-45 de minute, la 180 grade C, pana cand se rumeneste frumos.
Lasi sa se raceasca pentru cateva minute si servesti tarta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ficatei, broccoli si conopida" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv quiche cu legume