Tarta cu fructe proaspete

de Rux in Prajituri, 15 Noi 2010 | 3309 vizualizari

 

O alta tarta delicioasa....

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 170 gr zahar
  • 140 gr pesmet
  • 1 lingurita vanilie
  • 1 lingurita praf copt
  • o nuca de unt
  • esenta de rom
  • un praf sare
  • fructe proaspete  
  • scortisoara  
  • Crema de vanilie:
  • 4 oua
  • 150 gr zahar( sau 200 gr daca vrem mai dulce)
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri faina
  • vanilie 3 esente( 1 esenta si 2 pliculete)    
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu fructe proaspete:

Amestecati la mixer galbenusurile cu zaharul cu sarea si vanilia. Adaugati pesmetul, praful de copt romul si scortisoara. Separat mixati spuma albusurile cu putin zahar si incorporati-le in compozitie. Asezati compozitia intr-o forma de tarta si coaceti 25 de minute la 180 grade. Lasati la racit apoi asezati deasupra crema de vanilie:

Crema: punem laptele pe foc, turnam esentele de vanilie. punem la mixer ouale cu zaharul si amidonul, faina si apoi turnam peste laptele fierbinte in fir subtire. Amestecam permanent pana se ingroasa si dupa aceea inca zece minute. O dam la rece.

Punem crema peste blat, adaugam fructele, ornam cum ne place,  Lasam la rece o perioada de cateva ore.

Si pofta mare!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu fructe proaspete-0
Tarta cu fructe proaspete-1

COMENTARII (20)

elena1988

elena1988 1

16.03.2011, 14:02

adry88

adry88 1

03.06.2011, 21:20

arata superb

Rux

Rux 1

03.06.2011, 21:21

Multumesc Elena, Ed

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01