Tarta cu ghebe

de Bunica in Aperitive / Garnituri, 7 Noi 2014 | 647 vizualizari

 

Tarta cu ghebe este un preparat de post foarte bun!

 

INGREDIENTE

  • Aluatul:
  • 200 ml. apa
  • 1 plic drojdie uscata
  • 2 lg.ulei de masline
  • 1 lgta sare
  • 1/2 lgta sare
  • 400 g. faina
  • Umplutura:
  • 2 cepe mari rosii 1 gogosar
  • 400 g. ghebe oparite
  • 1 legatura patrunjel
  • o legatura marar
  • sare
  • piper
  • 2 lg. ulei de masline
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ghebe:

Preparam umplutura pentru a avea timp sa se raceasca.

Ceapa curatata,spalata ,tocata marunt se pune la calit.

Gogosarul spalat ,curatat de cotor si seminte,tocat marunt se pune peste ceapa.

Dupa 2-3 minute se adauga ciupercile si se calesc impreuna pana scade zeama.

Saram,piperam si lasam sa se raceasca.

Mararul si patrunjelul spalat se toaca si se adauga peste ciuperci.

Aluatul:

Toate ingredientele uscate se pun intr-un vas de framantat.

Peste ele se adauga uleiul si apa calduta.

Aluatul se framanta pana nu se mai lipeste de mana.

Acoperim cu un prosop curat si lasam la dospit.

Cand aluatul este dospit, luam o bucata,o punem pe masa infainata si cu sucitorul intindem o foaie.

Punem foaia in tava pregatita cu hartie de copt.

Deasupra punem umplutura si apoi facem un gratar din aluat.

Dam la cuptorul incins la 170 grade pana se rumeneste frumos.

Se scoate tava din cuptor si se acopera cu un prosop sua nu ,depinde cat de crocanta va place.

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu ghebe-0
Tarta cu ghebe-1
Tarta cu ghebe-2
Tarta cu ghebe-3
Tarta cu ghebe-4
Tarta cu ghebe-5
Tarta cu ghebe-6
Tarta cu ghebe-7
Tarta cu ghebe-8

COMENTARII (16)

MotanLaOale 1

07.11.2014, 20:04

buna buna

deyutzky 1

07.11.2014, 20:14

delicioasa!

Rocsi 1

07.11.2014, 21:09

Super!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04