Tarta cu lamaie

de Rocsi in Prajituri, 21 Iul 2010 | 2055 vizualizari

 

E tarta ce am facut-o pentru dr oetker....

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 1 plic mix pentru 9 torturi Dr Oetker
  • 1 ou
  • 100 gr unt
  • umplutura:
  • 150 gr unt
  • 150 gr zahar pudra
  • 1 lamaie
  • 2 oua
  • 150 gr faina
  • 2 linguri gem de piersici
  • zahar pudra pentru decor si 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu lamaie:

Se pune intr-un bol plicul de mix pentru 9 torturi.

se adauga oul si se amesteca.

peste se pune si untul taiat cubulete.

se amesteca cu mana pana ce untul este bine incorporat.

se ia o tava rotunda ,detasabila si se unge cu margarina.

aluatul obtinut se pune in tava ,si se face si o bordura de 3 cm.

acesta se unge cu cele 2 linguri de gem de piersici.

umplutura:

untul se mixeaza.

peste se pune zaharul pudra si ouale.

se mai mixeaza apoi se adauga coaja si sucul de la lamaie si faina.

aceasta umplutura se pune peste blat.

se da in cuptorul incins tarta pentru 50 de min.

dupa ce se raceste se pudreaza cu zahar si se orneaza cu felii de lamaie.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu lamaie-0
Tarta cu lamaie-1
Tarta cu lamaie-2

COMENTARII (7)

Rocsi 1

22.07.2010, 13:55

multumesc fetele...are o intensa aroma de lamaie intr-adevar

epurasha2bb 1

22.07.2010, 16:19

cred ca e minunata! arata tare bine si pufoasa!

Angelina_Elena 1

19.02.2012, 22:45

ce tarta aromata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20