Tarta cu mac si vanilie

de La Ancuta in Dulciuri, 28 Feb 2011 | 4619 vizualizari

 

Am venit si cu un desert pe care l-am facut pentru voi toti cei care m-ati votat si
sustinut in ultimele 10 zile. Va multumesc mult.

 

INGREDIENTE

  • Aluat fraged:
  • 180 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 65 g unt
  • 65 g zahar
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • Crema de mac:
  • 800 ml lapte
  • 65 g gris
  • 150 g mac
  • 4 linguri zahar
  • 50 g unt
  • ~ 30 g stafide (optional)
  • esenta de rom
  • Crema de vanilie:
  • 250 ml lapte
  • 20 g amidon
  • 60 g zahar
  • 60 g unt
  • 2 oua
  • esenta de vanilie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mac si vanilie:

Pentru aluatul fraged punem toate ingredientele intr-un castron si framantam.
Daca aluatul este prea sfaramicios putem sa adaugam o lingura de lapte.
Aluatul framantat il invelim in folie alimentara si dam la frigider pentru o ora.

Intre timp pregatim cremele.

Pentru crema de mac:
Punem laptele la fiert impreuna cu zaharul. Cand incepe sa fiarba adaugam grisul si macul si fierbem pana se ingroasa. Amestecam continuu pentru a nu se prinde.
Luam de pe foc si adaugam untul. Amestecam pana se topeste si se omogenizeaza.
Dupa ce s-a mai racorit putin adaugam stafidele si la final esenta de rom.

Crema de vanilie:
Amestecam amidonul cu 4-5 linguri de lapte. Restul il punem la fiert impreuna cu
zaharul. Cand incepe sa fiarba adaugam amidonul dizolvat si amestecam pana se
ingroasa. Dam de pe foc si adaugam untul.
Lasam sa se racoresca apoi adaugam galbenusurile si amestecam bine pana se
omogenizeaza.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam apoi spuma peste budinca si amestecam usor pana se incorporeaza toata spuma.
La final adaugam esenta de vanilie.

Scoatem aluatul din frigider si il intindem in tava unsa bine cu unt. Intindem aluatul bine cu mana sau cu dosul unei linguri. Ridicam aluatul si pe marginea tavii.

Punem apoi crema de mac si nivelam.Urmeaza apoi crema de vanilie.

Coacem in cuptorul preancalzit la 180 de grade timp de 40-50 minute. Sa nu va speriati daca o sa vi se para la mijloc necoapta.

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca bine inainte de a portiona.

Daca va place macul merita sa o incercati, este tare buna! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mac si vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura in straturi, cu crema de zmeura si vanilie