Tarta cu mascarpone si mozzarella

de Miha in Aperitive / Garnituri, 6 Ian 2012 | 3903 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 10 g drojdie uscata
  • 300 ml apa
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri tarate de grau
  • ~500 g faina
  • Pentru umplutura:
  • 1/2 piept de pui
  • 2 felii bacon
  • 4 felii de sunca
  • 150 g mascarpone
  • 200 g mozzarella
  • 2 oua
  • 3 catei usturoi
  • sare si piper
  • marar deshidratat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mascarpone si mozzarella:

Aluat:

Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putina apa calduta. Lasam 10 minute la dospit. In vasul masinii de paine (sau intr-un castron daca framantam manual) punem faina, taratele de grau, sarea si uleiul. Adaugam maiaua si restul de apa si framantam un aluat potrivit de tare, care se lasa la dospit jumatate de ora.   

Umplutura:

Baconul il taiem bucatele. La fel si sunca si pieptul de pui. Intr-o tigaie antiaderenta prajim usor baconul, pana se topeste grasimea. Adaugam apoi sunca si pieptul de pui si le lasam la foc mic, pana se rumenesc usor, amestecand continuu. Dam deoparte si lasam la racit.

Intr-un castron punem mozzarella rasa pe razatoarea cu ochiuri mari, mascarpone, ouale si usturoiul pisat. Adaugam marar uscat, sare si piper dupa gust.

In tava de tarta unsa cu ulei si tapetata cu faina intindem 2/3 din aluat, ridicandu-l usor si pe marginea formei. Punem carnea, repartizand-o uniform, apoi turnam deasupra compozitia de branza. Din restul de aluat taiem fasii (sau orice alta forma) si facem un grilaj deasupra tartei.

Dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste usor deasupra. Se lasa sa se racoreasca putin, apoi se portioneaza dupa dorinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mascarpone si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Quiche Lorraine