Tarta cu mascarpone si piersici

de Brindusa in Prajituri, 8 Feb 2010 | 3848 vizualizari

 

Blatul de tarta, facut dupa cum mi-a zis Jamie Oliver :)))))

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 100 g zahar farin
  • 125 g unt (de la frigider)
  • 2 gabenusuri
  • 2 linguri lapte/apa rece
  • 1 praf sare
 Crema
  • 250 g mascarpone
  • 2 linguri zahar farin
  • piersici din compot (sau alte fructe)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mascarpone si piersici:

Am amestecat in robot, cu cutitul pt coca (se poate si cu paletele, la un mixer puternic sau cu mana): untul, zaharul si sarea pana s-au facut o crema. Am adaugat apoi faina si galbenusurile, pana se formeaza un amestec ce seamana cu firimiturile. Am pus lichidul si am amestecat pana s-a format o coca, nu mai mult.


Coca asta nu trebuie amestecata prea mult, caci nu va mai avea consistenta dorita (de tarta). Am facut din ea un sul, l-am acoperit cu folie alimentara si l-am lasat la frigider 1 ora.


Dupa o ora am taiat sulul de coca felii nu mai groase de 5 mm (ar iesi prea groasa tarta). Feliile le-am aranjat pe fundul tavii si am impins coca cu degetele ca sa nu mai fie spatii libere. Am pus restul de felii de coca si de jur imprejur, apasand usor in adanciturile formei. Am pus apoi tarta la congelator pentru 1/2 de ora.


In timpul asta am incalzit cuptorul la 180C. Inainte de a baga tarta in cuptor am intepat fundul cu furculita de cateva ori.


Tarta se lasa in cuptor cam 15 minute, dar a mea a stat mai mult si s-a cam bronzat :))


Am lasat aluatul sa se raceasca si am umplut tarta cu mascarpone + zahar, peste care am pus felii de piersici.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta cu mascarpone si piersici 16526
retete culinare - Tarta cu mascarpone si piersici 16528

COMENTARII (5)

Oana 1

08.02.2010, 16:07

Ce bine arata!

ionix 1

10.02.2010, 20:40

daca-i cu piersici, mi-ar placea la nebunie

elena1988 1

08.03.2011, 11:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Foi de miere de albine
  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI