Tarta cu mascarpone si piersici

de Brindusa in Prajituri, 8 Feb 2010 | 3904 vizualizari

 

Blatul de tarta, facut dupa cum mi-a zis Jamie Oliver :)))))

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 100 g zahar farin
  • 125 g unt (de la frigider)
  • 2 gabenusuri
  • 2 linguri lapte/apa rece
  • 1 praf sare
 Crema
  • 250 g mascarpone
  • 2 linguri zahar farin
  • piersici din compot (sau alte fructe)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mascarpone si piersici:

Am amestecat in robot, cu cutitul pt coca (se poate si cu paletele, la un mixer puternic sau cu mana): untul, zaharul si sarea pana s-au facut o crema. Am adaugat apoi faina si galbenusurile, pana se formeaza un amestec ce seamana cu firimiturile. Am pus lichidul si am amestecat pana s-a format o coca, nu mai mult.

Coca asta nu trebuie amestecata prea mult, caci nu va mai avea consistenta dorita (de tarta). Am facut din ea un sul, l-am acoperit cu folie alimentara si l-am lasat la frigider 1 ora.

Dupa o ora am taiat sulul de coca felii nu mai groase de 5 mm (ar iesi prea groasa tarta). Feliile le-am aranjat pe fundul tavii si am impins coca cu degetele ca sa nu mai fie spatii libere. Am pus restul de felii de coca si de jur imprejur, apasand usor in adanciturile formei. Am pus apoi tarta la congelator pentru 1/2 de ora.

In timpul asta am incalzit cuptorul la 180C. Inainte de a baga tarta in cuptor am intepat fundul cu furculita de cateva ori.

Tarta se lasa in cuptor cam 15 minute, dar a mea a stat mai mult si s-a cam bronzat :))

Am lasat aluatul sa se raceasca si am umplut tarta cu mascarpone + zahar, peste care am pus felii de piersici.

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu mascarpone si piersici-0
Tarta cu mascarpone si piersici-1

COMENTARII (5)

Oana 1

08.02.2010, 16:07

Ce bine arata!

ionix 1

10.02.2010, 20:40

daca-i cu piersici, mi-ar placea la nebunie

elena1988 1

08.03.2011, 11:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41