Tarta cu mere

de Criss in Prajituri, 13 Apr 2011 | 28553 vizualizari

 

Azi Alex a venit cu geanta plina de mere de la scoala. Cica restante din ultimele doua saptamani.:) Nici n-am remarcat ca n-a mai primit mere de ceva timp. In schimb azi au primit toate merele restante. Si fiindca ieri in timp ce faceam curatenie am dat peste niste reviste vechi, le-am rasfoit si am gasit o reteta de tarta cu mere foarte rapida si care arata si foarte bine.

 

INGREDIENTE

  • -300 g faina
  • -160 g zahar
  • -4 oua
  • -100 g unt
  • -100 ml lapte
  • -1 plic praf de copt
  • -4 mere (am pus 5)
  • -scortisoara
  • -coaja de lamaie
  • -esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere:

Se bat ouale cu zaharul, se adauga faina amestecata cu praful de copt. (Eu am facut tot amestecul cu mixerul.) Se adauga untul moale, apoi laptele si se amesteca pana se obtine o crema fina. Se adauga coaja de lamaie, esenta de vanilie si scortisoara dupa gust. Se taie merele felii subtiri, se stropesc cu lamaie ca sa nu se oxideze si se integreaza in compozitie. Se toarna compozitia in tava/forma tapetata cu hartie de copt si se coace 35 minute. Se pudreaza cu zahar si se taie dupa ce s-a racit. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere si aluat de foietaj