Tarta cu mere

de simona72 in Prajituri, 20 Ian 2014 | 12932 vizualizari

 

Cum am mai zis-o, ador tartele, in diferite combinatiii...fie cu fructe, cu branza, ciocolata, vanilie...pur si simplu sunt delicioase. Si inca ceva, se fac extrem de repede si usor, iar pe mine m-au scos din incurcatura cand m-am dus la ziua tatalui meu si nu am avut timp sa-i pregatesc un tort. Inspiratie mi-a fost Ruxy. Multumesc scumpa! >:D<

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 150 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 2-3 linguri smantana
  • 300 gr faina
  • 1 pliculet de zahar cu scortisoara
  • 1 lingura praf de copt
  • pt umplutura:
  • 1 borcan 800 gr cu mere pt placinta (productie proprie)
  • pt decor:
  • 2 mere
  • 1 plic de zahar cu scortisoara
  • 1-2 linguri zahar brun
  • pt forma de tarta:
  • 1-2 linguri unt
  • 1-2 linguri faina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere:

Pt aluat am folosit robotul de bucatarie. Cum spuneam, se face foarte repede si usor in acest fel. Se pun toate ingredientele pt aluat in robot si se lasa sa se amestece 2-3 minute pana devine un aluat. Aluatul nu este chiar unul nisipos, mie mi-a iesit putin mai lipicios si mai moale, dar nu va faceti griji, dupa coacere este excelent. Punem aluatul in folie alimentara si-l dam la frigider pt 30 minute. Eu ma grabeam, asa ca l-am lasat doar vreo 15-20 minute.

Forma de tarte de yena am uns-o cu unt si am tapetat-o cu faina, iar surplusul de faina care nu statea lipit de vas l-am aruncat. Am pus aluatul in forma, mi-am umezit mana (ca sa nu se lipeasca aluatul de mana) si cu mana umeda am intins aluatul in tava. Am pus peste aluat merele de la borcan, iar cele 2 mere le-am curatat de samburi si le-am taiat feliute subtiri. Am pus de jur imprejur feliute de mar, am umplut si mijlocul, iar deasupra am presarat pliculetul de zahar cu scotisoara si inca putin zahar brut. Am dat tava la cuptorul incins la 180 grade pt 30-35 minute.

Am lasat sa se raceasca tarta in cuptor cu usa intredeschisa. Mie mi-a placut putin calduta.

Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

aluatul nu este unul uscat, crocant,ca cel obisnuit de tarte... este moale, usor pufos...cea mai buna tarta cu mar pe care am mancat-o

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu mere-0
Tarta cu mere-1
Tarta cu mere-2
Tarta cu mere-3
Tarta cu mere-4
Tarta cu mere-5
Tarta cu mere-6
Tarta cu mere-7
Tarta cu mere-8
Tarta cu mere-9
Tarta cu mere-10
Tarta cu mere-11
Tarta cu mere-12

COMENTARII (23)

Rux

Rux 1

21.01.2014, 14:42

Cu drag! Superb ti-a iesit

simona72

simona72 1

21.01.2014, 16:11

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

22.01.2014, 17:27

minunata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!