Tarta cu mere de vara

de T I M E A in Prajituri, 25 Sep 2014 | 10580 vizualizari

 

Mere de vara sau de toamna, arome minunate de portocala, vanilie si scortisoara = desert perfect
Va convingeti de ce zic doar daca va puneti la treaba si faceti si voi repede acest desert sau mic dejun sau rasfat pentru o dupa-amiaza calduroasa de toamna. Alegeti voi varianta care va place :)

 

INGREDIENTE

  • Aluat ( ingredientele pentru aluat sunt pentru doua tarte, jumatate se poate pastra timp indelungat la congelator si aveti pentru data viitoare cand mai vreti o tarta, aluatul gata facut)
  • 200 ml smantana dulce
  • 3 linguri zahar
  • 2 oua mici
  • coaja de la o portocala
  • coaja de la 1/2 de lamaie
  • 1 lingurita bicarbonat stins cu o lingura zeama de lamaie
  • 360 gr faina
  • Umplutura ( pt o tarta)
  • 7-8 mere de vara
  • zeama de la 1/2 portocala
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 100 ml frisca lichida indulcita ( sau smantana pt frisca in care adaugam 1 lingura de zahar)
  • 2 galbenusuri de ou
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere de vara:

Pentru aluat amestecam ingredientele intr-un bol apoi framantam aluatul obtinut pana incorporam toata faina.

Tinem aluatul minim 30 de minute la rece.

Scoatem din frigider aluatul si il intindem sub forma rotunda si il asezam intr-o tava de tarta unsa cu unt.

Merele le spalam, le curatam si la taiem cubulete mici intr-un bol. Punem peste ele zaharul si sucul de portocala si amestecam. Turnam merele in tava peste aluat si presaram deasupra scortisoara.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de aprox 10 minute.

Intr-un bol mixam frisca cu galbenusurile si cu zaharul vanilat.

Scoatem tava din cuptor si turnam compozitia de frisca peste mere si dam din nou tava la cuptor timp de aprox 20 de minute la 170 de grade.  

Scoatem tava din cuptor si dupa ce s-a racit putin, pudram cu zahar pudra, feliem tarta si servim.

TIPS-URI

1

Daca nu doriti sa faceti aluat pentru doua tarte, injumatatiti cantitatile, desi e mult mai simplu sa faceti cum am zis eu mai sus si sa pastrati jumtate din aluat la congelator pentru o viitoare tarta

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere de vara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere si aluat de foietaj