Tarta cu mere si gem de prune

de T I M E A in Prajituri, 5 Mar 2013 | 6011 vizualizari

 

Din nou revin la genul de desert care mie imi place nespus de mult. Am combinat un aluat gustos cu gem de prune de casa si mere sanatoase. Iar scortisoara de deasupra e punctul culminant al acestui desert.

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 125 gr unt
  • 1 ou
  • 200 gr faina
  • 1 lingura zahar
  • un varf de cutit sare
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 3 linguri apa rece
  • Umplutura:
  • 5 linguri gem de prune
  • 1 lingura gris
  • 4 mere
  • 1 lingura zahar
  • o lingurita rasa scortisoara
  • Pentru uns:
  • o lingurita un topit
  • un plic zahar vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere si gem de prune:

Pregatim aluatul: frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam oul batut si coaja de lamaie si bicarbonatul stins cu putin suc de lamaie. Adaugam apoi apa si  treptat faina amestecand pana incorporam cam jumatate din cantitate, apoi turnam compozitia pe masa de lucru tapetata cu multa faina si framantam cu mana pana incorporam si restul de faina.

Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora.

Scoatem din frigider si taiem un sfert din aluat si punem deoparte.

Restul asezam pe masa tapetata cu faina intindem o foaie rotunda cu aprox 1-2 cm mai mare mai mare decat forma rotunda in care urmeaza a fi pusa.

Ungem tava cu unt si tapetam cu putina faina. Asezam aluatul in tava si apasam usor cu mana pe margini.

Ungem apoi  aluatul cu gem si presaram o lingura de gris.

Merele spalate si curatate le taiem felii si le asezam de jur imprejur. Peste mere presaram o lingura de zahar si scortisoara.

Din aluatul pus deoparte decupam inimioare (sau orice alte forme doriti) pe care le asezam peste mere. Inimioarele le ungem cu unt topit si presaram zaharul vanilat.

Dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 35 minute, aluatul trebuie sa fie rumenit frumos.

Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca usor apoi feliem si servim.

TIPS-URI

1

Merele se pot inlocui cu pere sau alte fructe

2

In loc de unt puteti folosi margarina Rama

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si gem de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere