Tarta cu mure

de rodicamaria in Prajituri, 29 Ian 2013 | 4037 vizualizari

 

Inspiratie EtnoTV-Gheorg

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt
  • 75 g zahăr tos
  • 250 g faină albă
  • 1 linguriţă praf de copt
  • esenţă de vanilie
  • 2 oua
  • 400 g mure proaspete sau congelate
  • 200 g crema de branza
  • 100 g zahăr
  • unt şi făină(pt.uns forma)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mure:

Untul îl amestecăm uşor cu zahărul, adăugăm 1 ou, 1 picatura esenţa de vanilie, pana la omogenizare.

Se amesteca faina cu praful de copt şi le adăugăm la compoziţia precedentă (de zahăr, unt si ouă).Amestecăm pentru a omogeniza bine.

Cu aluatul formăm o minge, o învelim cu folie alimentară şi o dăm la frigider pentru 30 min.

Ungem cu unt şi tapetam cu  faină  o formă de tarta , de preferinţă cu pereţii detaşabili.

Intindem cu mana aluatul în formă, creând borduri.Il dăm la cuptor pentru 10 minute aprox.

Intre timp pregatim crema :se amesteca branza cu murele(decongelate in prealabil) , 1 ou,zaharul si o picatura de esenta.

Se da la cuptor la 180°C pentru 30-35 de minute(sau pana se incheaga crema). Când e gata o scoatem din cuptor. Aşteptăm să se răcească complet înainte de a o scoate din formă, apoi o dăm la frigider pentru câteva ore înainte de a o servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarte alsacienne