Tarta cu pere

de Lau in Prajituri, 12 Sep 2013 | 2852 vizualizari

 

Reteta am luat-o de pe net,

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 200 g faina
  • 100 g ulei
  • 4 linguri apa rece
  • 1 praf de sare
  • Umplutura
  • 4 pere potrivite
  • 200 g alune
  • 100 g zahar
  • 1oo g magiun
  • esenta de rom
  • 1 praf de sare
  • 4 linguri dulceata pentru uns
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu pere:

Aluatul-amestecam toate ingredientele si framantam o coca nelipicioasa si omogena.

Intindem coca intr-o foaie subtire si o adaugam in tava unsa si tapetata cu faina. Dam tava la congelator pana pregatim umplutura.

Umplutura-intr-un bol maruntim alunele,zaharul,scortisoara si un praf de sare. Rasturnam intr-un bol si in acelasi robot mixam 2 pere cu tot cu coaja pana devin ca o pasta, adaugam amestecul de alune, esenta si mixam pana se omogenizeaza.

Scoatem tava de la congelator si ungem cu magiun, adaugam compozitia de alune si ornam cu felii de pere (cele 2 ramase) ungem cu dulceata si dam la cuptorul incalzit cca 1 ora la 180 grade.

TIPS-URI

1

in reteta originala era 100 g nuci si 100 g migdale,

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu pere si crema de vanilie