Tarta cu piersici

de Irina in Prajituri, 14 Aug 2014 | 1299 vizualizari

 

Un desert rapid, de vara, pe care il puteti face cu orice fruct aveti la indemana sau va place. Eu am folosit piersici (nectarine) la rugamintea baiatului meu.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingura de apa
  • 3 linguri de faina
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura cacao
  • 2 piersici (nectarine)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu piersici:

Intai am separat albusurile de galbenusuri.

Galbenusurile le-am mixat cu zaharul, pana au devenit spumoase si zaharul s-a topit. Am adaugat uleiul si apa, mixand in continuare.

Albusurile batute spuma le-am incorporat usor in crema de galbenusuri, apoi praful de sare,  faina, continuand la fel, petru ca aluatul sa ramana pufos, mai ales ca nu am pus deloc praf de copt.

Am uns o forma de guguluf cu ulei si am turnat aproape toata compozitia. 

In compozitia ramasa in vasul mixerului am adaugat o lingura de cacao si am amestecat.

Am adaugat si compozitia cu cacao peste cealalta, in rotocoale, ca asa mi-a venit. :) 

Piersicile taiate felii le-am aranjat frumos, din loc in loc peste compozitia de tarta. 

Am pus tarta la cuptor, pe care l-am incins inainte, la 180 grade, cam 15 minute.

Dupa ce s-a racit tarta, am scos-o din forma, am asezat-o pe un platou si am pudrat-o. 

A iesit un desert bun, nu foarte dulce, racoros, potrivit cred pentru o zi de vara ca cele de acum. 

 

 

TIPS-URI

1

daca doriti sa iasa tarta mai pufoasa, adaugati praf de copt.

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu piersici-0
Tarta cu piersici-1
Tarta cu piersici-2
Tarta cu piersici-3
Tarta cu piersici-4
Tarta cu piersici-5
Tarta cu piersici-6
Tarta cu piersici-7
Tarta cu piersici-8
Tarta cu piersici-9

COMENTARII (24)

Oana

Oana 1

14.08.2014, 16:17

PAi as vrea eu...dar de luni avem orez si salata in meniu, ai uitat?

 Lavinia

Lavinia 1

14.08.2014, 19:49

ce frumos arata

Rocsi

Rocsi 1

15.08.2014, 10:43

Imi place!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12