Tarta cu prune

de adry88 in Prajituri, 6 Sep 2012 | 1504 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina
  • 100 g unt
  • 1 lingura zahar
  • sare
  • 1 /2 praf de copt
  • 1 ou
  • esenta de vanilie
  • lapte
  • prune
  • zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune:

Faina se amesteca cu praful de copt, zaharul, sarea, se face o gaura in mijloc se adauga untul taiat bucatele (la temperatura camerei), oul batut, esenta si se framanta. Daca mai este nevoie se adauga lapte, trebuie sa iasa un aluat elastic. Se acopera cu folie alimentara si se da la frigider cca 1 ora

Prunele se spala si se scot samburii,se presara zahar deasupra.

Coca se imparte in 2 si se intinde pe masa infainata. Se aseaza in tava unsa cu unt si tapetata cu faina,(se lasa si pe margini) se aseaza jumatatile de prune si se acopera cu a 2 foaie. Se unge cu ou, se inteapa cu furculita si se da la cuptor cca 30 minute, sa treaca testul cu scobitoarea si sa se rumeneasca frumos deasupra.

Se lasa sa se raceasca in tava dupa care se poate servi

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta cu prune 176370
retete culinare - Tarta cu prune 176371
retete culinare - Tarta cu prune 176372
retete culinare - Tarta cu prune 176373
retete culinare - Tarta cu prune 176374
retete culinare - Tarta cu prune 176375

COMENTARII (17)

mamaieelena 1

06.09.2012, 20:12

buna rau

lilik 1

06.09.2012, 20:24

minunata

adry88 1

06.09.2012, 22:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55