Tarta cu prune si branza

de anca_rm in Prajituri, 6 Noi 2013 | 2642 vizualizari

 

Imi statea gandul de ceva vreme la ceva bun cu branza multaaaaa, si iata.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr biscuiti
  • 500 gr branza dulce
  • 200 ml frisca
  • 10 linguri zahar
  • 10 gr gelatina
  • 500 gr prune fara samburi
  • 100 gr ciocolata
  • 3 linguri lapte
  • 200 gr napolitate rolls
  • coaja de la o lamaie
  • esenta vanilie sau rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune si branza:

 

Prunele fara sambure le punem pe foc cu 5 linguri de zahar .

 Le lasam sa se inmoaie bine .

Gelatina o inmuiem conform instructiunilor de pe plic , si o incalzim putin la foc mic pana se dizolva.

O adaugam in prunele care s-au racit putin , amestecam bine si mai le lasam deoparte sa se raceasca .

Biscuitii ii macinam sau sfarmam cu mana si ii amestecam cu untul la temperatura camerei pana cand se formeaza o pasta.

Asezam intr-o forma de  tarta unsa cu unt,o nivelam cu mana ca sa fie toata forma acoperita si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 15-20 minute.

Branza o facem pasta si o amestecam cu 5 linguri de zahar (gustati , poate mai trebuie adaugat zahar), vanilie, coaja de lamaie .

Batem frisca tare .

Frisca o amestecam cu branza facuta pasta .

Scoatem blatul din cuptor si lasam sa se racoreasca .

Pe margile tavii (eu am tava cu margini detasabile) am asezat napolitanele  rolls (am folosit viva chioco rolls) ,turnam prunele si intindem peste tot blatul din biscuit .

Deasupra punem crema de branza . si dam la frigider pana cand pregatim glazura .

Ciocolata o punem la foc mic cu laptele si amestecam pana cand se topeste ciocolata . Atentie sa nu ardeti ciocolata , se arde foarte repede.

Scoatem tarta din frigider si turnam glazura .

O intinde astfel incat sa fie toata tarta acoperita si dam din nou la frigider , preferabil pana a doua  zi J.

 

TIPS-URI

1

eu am avut cam 200 gr biscuiti , restul au fost piscoturi si ceva resturi de biscuiti digestivi

2

daca nu aveti forma de tarta cu parti laterale detasabile , folositi o forma de tort detasabila

3

se poate si fara napolitane rolls

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

anca_rm 1

06.11.2013, 16:19

Krysty multumesc

anca_rm 1

06.11.2013, 16:19

Irina

Reteta-Video 1

06.11.2013, 22:30

Ce bunatate!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Krem a la krem