Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult
Imi statea gandul de ceva vreme la ceva bun cu branza multaaaaa, si iata.
Prunele fara sambure le punem pe foc cu 5 linguri de zahar .
Le lasam sa se inmoaie bine .
Gelatina o inmuiem conform instructiunilor de pe plic , si o incalzim putin la foc mic pana se dizolva.
O adaugam in prunele care s-au racit putin , amestecam bine si mai le lasam deoparte sa se raceasca .
Biscuitii ii macinam sau sfarmam cu mana si ii amestecam cu untul la temperatura camerei pana cand se formeaza o pasta.
Asezam intr-o forma de tarta unsa cu unt,o nivelam cu mana ca sa fie toata forma acoperita si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 15-20 minute.
Branza o facem pasta si o amestecam cu 5 linguri de zahar (gustati , poate mai trebuie adaugat zahar), vanilie, coaja de lamaie .
Batem frisca tare .
Frisca o amestecam cu branza facuta pasta .
Scoatem blatul din cuptor si lasam sa se racoreasca .
Pe margile tavii (eu am tava cu margini detasabile) am asezat napolitanele rolls (am folosit viva chioco rolls) ,turnam prunele si intindem peste tot blatul din biscuit .
Deasupra punem crema de branza . si dam la frigider pana cand pregatim glazura .
Ciocolata o punem la foc mic cu laptele si amestecam pana cand se topeste ciocolata . Atentie sa nu ardeti ciocolata , se arde foarte repede.
Scoatem tarta din frigider si turnam glazura .
O intinde astfel incat sa fie toata tarta acoperita si dam din nou la frigider , preferabil pana a doua zi J.
1
eu am avut cam 200 gr biscuiti , restul au fost piscoturi si ceva resturi de biscuiti digestivi
2
daca nu aveti forma de tarta cu parti laterale detasabile , folositi o forma de tort detasabila
3
se poate si fara napolitane rolls
Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult