Tarta cu prune si branza

de anca_rm in Prajituri, 6 Noi 2013 | 792 vizualizari

 

Imi statea gandul de ceva vreme la ceva bun cu branza multaaaaa, si iata.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr biscuiti
  • 500 gr branza dulce
  • 200 ml frisca
  • 10 linguri zahar
  • 10 gr gelatina
  • 500 gr prune fara samburi
  • 100 gr ciocolata
  • 3 linguri lapte
  • 200 gr napolitate rolls
  • coaja de la o lamaie
  • esenta vanilie sau rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune si branza:

 

Prunele fara sambure le punem pe foc cu 5 linguri de zahar .

 Le lasam sa se inmoaie bine .

Gelatina o inmuiem conform instructiunilor de pe plic , si o incalzim putin la foc mic pana se dizolva.

O adaugam in prunele care s-au racit putin , amestecam bine si mai le lasam deoparte sa se raceasca .

Biscuitii ii macinam sau sfarmam cu mana si ii amestecam cu untul la temperatura camerei pana cand se formeaza o pasta.

Asezam intr-o forma de  tarta unsa cu unt,o nivelam cu mana ca sa fie toata forma acoperita si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 15-20 minute.

Branza o facem pasta si o amestecam cu 5 linguri de zahar (gustati , poate mai trebuie adaugat zahar), vanilie, coaja de lamaie .

Batem frisca tare .

Frisca o amestecam cu branza facuta pasta .

Scoatem blatul din cuptor si lasam sa se racoreasca .

Pe margile tavii (eu am tava cu margini detasabile) am asezat napolitanele  rolls (am folosit viva chioco rolls) ,turnam prunele si intindem peste tot blatul din biscuit .

Deasupra punem crema de branza . si dam la frigider pana cand pregatim glazura .

Ciocolata o punem la foc mic cu laptele si amestecam pana cand se topeste ciocolata . Atentie sa nu ardeti ciocolata , se arde foarte repede.

Scoatem tarta din frigider si turnam glazura .

O intinde astfel incat sa fie toata tarta acoperita si dam din nou la frigider , preferabil pana a doua  zi J.

 

 

TIPS-URI

1

eu am avut cam 200 gr biscuiti , restul au fost piscoturi si ceva resturi de biscuiti digestivi

2

daca nu aveti forma de tarta cu parti laterale detasabile , folositi o forma de tort detasabila

3

se poate si fara napolitane rolls

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta cu prune si branza 275764
retete culinare - Tarta cu prune si branza 275765
retete culinare - Tarta cu prune si branza 275766
retete culinare - Tarta cu prune si branza 275767
retete culinare - Tarta cu prune si branza 275768
retete culinare - Tarta cu prune si branza 275769
retete culinare - Tarta cu prune si branza 275770
retete culinare - Tarta cu prune si branza 275771
retete culinare - Tarta cu prune si branza 275772
retete culinare - Tarta cu prune si branza 275773

COMENTARII (16)

anca_rm 1

06.11.2013, 16:19

Krysty multumesc

anca_rm 1

06.11.2013, 16:19

Irina

Reteta-Video 1

06.11.2013, 22:30

Ce bunatate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L